Leg me link
Image default
Electronica en Computers

3D printing: driedimensionale objecten

3D printing houdt in: ‘het ontwikkelen van fysieke objecten uit verscheidene materialen middels printing. 3D printing is in zwang, en dat heeft een aantal redenen. Ten eerste is het zo dat het printen van 3D objecten goedkoper geworden is. Dat heeft te maken met de snelle ontwikkeling van technieken en de gebruiksvriendelijkheid van de printers. De aanschaf van een 3D printer kost ongeveer vierhonderd euro, maar dan hebben we het wel over een goedkoop model. De materialen waarmee 3D printing kan worden gedaan, zijn zeer uiteenlopend. Er komen steeds nieuwe materialen bij die aan het rijtje kunnen worden toegevoegd. Daarbij kunt u denken aan nylon. Nylon is een materiaal dat steeds meer wordt gebruikt voor 3D printing. Het materiaal is hard en stevig en kan in verschillende kleuren worden bewerkt waardoor het vrij populair is. Nylon wordt in 3D printing gebruikt voor zaken als cadeauverpakkingen, dozen, medische toepassingen maar ook bijvoorbeeld wordt deze stof gebruikt voor sieraden en zelfs kleding. U kunt het zo gek niet verzinnen. Nylon is dus voor 3D printing een zeer populair materiaal om te gebruiken maar er zijn ook andere materialen die veel worden gebruikt, want natuurlijk is het materiaal dat wordt gebruikt afhankelijk van het product dat u wilt maken of wilt laten maken. Een andere stof die wordt gebruikt is polycarbonaat. Ook deze stof wordt gebruikt voor verpakkingen maar u moet bij de toepassing van deze stof ook denken aan zaken zoals zagen, boren, frezen, beglazing en wanden. Ook hier ziet u dat het materiaal veelzijdig inzetbaar is en dat is ook een eis die we stellen aan het materiaal dat we gebruiken voor 3D printing. De meest gebruikte materialen voor 3D printing zijn:

  • Nylon
  • Polycarbonaat
  • ABS
  • PLA
  • Hout

3D printing in zwang

3D printing is in zwang omdat haar toepasbaarheid met krasse schrede is toegenomen in de laatste jaren. Daarom kunnen wij zeggen dat we trots zijn op ons product en hoe het zich heeft ontwikkelt. 3D printen is iets anders dan normaal printen zoals we het kennen op papier. Met een 3D printer maakt u van een tweedimensionale tekening namelijk een driedimensionaal object en veel mensen vinden dat erg leuk en bijzonder. Het ontwikkelen van objecten wordt dan ook steeds meer door middel van deze 3D printing techniek gedaan en in veel verschillende branches wordt de techniek toegepast. PLA is een materiaal dat ook veel wordt gebruikt bij printing. De afkorting staat voor Polylactic Acid. Deze stof is bijzonder omdat hij natuurlijk is. Hij wordt namelijk gemaakt van suiker en mais. Het voordeel van PLA is dat het een afbreekbare stof is en dat maakt het werken met PLA milieuvriendelijk en duurzaam. Omdat de laatste jaren duurzaamheid belangrijker is geworden, denken veel mensen er over na dat we moeten letten op het milieu ook bij de ontwikkelingen die we als bedrijf doormaken. Dat is ook iets waar wij achter staan en waar wij als bedrijf aan mee willen werken. Het gebruik van PLA voor 3D printen moedigen we dan ook ten zeerste aan. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over het gebruik van PLA voor 3D printing. Wij bedienen u graag van advies over de materialen en de toepasbaarheid van de stoffen.

3D printing toepassingen

Veel architecten zijn verzot op de mogelijkheden van het 3D printen en dat is niet zo verwonderlijk, want de toepasbaarheid is enorm en dat zorgt voor eindeloos veel mogelijkheden. Het uitprinten van Maquettes is een handeling die heel erg goed met een 3D printer kan worden verricht en dat maakt dat veel architectenbureaus er ook voor kiezen om een 3D printer aan te schaffen die ze dan op het kantoor gebruiken. Omdat de printers zeer nauwkeurig werken en ook als zodanig zijn ingesteld, kunnen deze bedrijven erg grote stappen maken met het 3D printing en dat is precies waar ze naar op zoek zijn. De printers dragen dus bij aan een versnelde ontwikkeling van bedrijven in deze sectoren en wij merken dat de invloed van de printers dan ook steeds groter en groter wordt! De printers kunnen veel tijd besparen omdat bepaalde ideeën meteen kunnen worden omgezet in een concreet object dat kan worden gebruikt en getest op handzaamheid en functionaliteit. Dat is zo ideaal aan het printen van objecten; dat het resultaat van een ontwerp ook meteen zichtbaar is. Een andere branche die de moeite van het bespreken waard is, is natuurlijk de medische branche want hier zijn veel blije mensen die gebruik maken van de printers met 3D mogelijkheden. Denk aan de ontwikkeling van prothesen, hulpstukken en braces. Doordat bijvoorbeeld prothese direct kunnen worden uitgeprint, kunnen aanpassingen sneller worden gedaan en de ontwikkeling van deze technieken, zijn ook op dit gebied steeds sneller gegaan. Het is dus zeer bijzonder waar de 3D printer allemaal toe bij kan dragen en daarvan worden steeds meer verschillende branches zich bewust. Ook in de marketing wordt er gebruik gemaakt van de techniek. Een goed voorbeeld is de ontwikkeling van nieuwe modellen drinkflesjes. Maar ook kunstenaars staan vaak te kijken van de mogelijkheden. Zij zien hun kunstwerken in een vloek en een zucht veranderen in fysieke uitingsvormen; dat wordt wel eens als magie ervaren. De komende jaren zullen de ontwikkelen van de printer steeds sneller gaan en onze verwachting is dat de toepasbaarheid alleen maar groter zal worden. Dat is geweldig en dat zorgt ervoor dat steeds meer bedrijven sneller grote stappen kunnen maken. Als u als bedrijf wilt weten wat de mogelijkheden zijn voor de aanschaf van een printer, neem dan snel contact met ons op.

http://www.llowlab.nl/