Leg me link
Image default
Aanbiedingen

De begrippen binnen usenet

Usenet geeft je een rijk avontuur aan informatievoorziening. Binnen het systeem zijn talloze verhalen en gegevens te vinden over verschillende personen en gebeurtenissen. Daarnaast kan je er allerlei bestanden downloaden. Denk hierbij aan literatuur of audiobestanden. Om aan de slag te gaan met usenet is het handig om te weten wat de termen binnen het systeem betekenen. Zo begrijp je precies wat bepaalde onderdelen betekenen wanneer je er gebruik van wil maken. In deze blog bespreken we de belangrijkste begrippen, en hun betekenissen, van usenet. Na het lezen van deze blog weet jij dus precies hoe ieder onderdeel werkt!

Payserver

Een payserver is een usenet-serviceprovider. Hiervoor betaal je maandelijks een bedrag en krijg je toegang tot informatie en bestanden. De betaalde servers bieden vaak meer informatie en bestanden dan de gratis servers, de zogeheten “free-servers”. Deze bieden je een stuk minder informatie en bestanden. 

NZB

Dit is een element binnen usenet dat zorgt dat het bestand dat je wil downloaden een geheel blijft. Het is dan ook niet het bestand zelf, maar de informatie eromheen. Het NZB-bestand wordt eerst gedownload, waarna het echte bestand gedownload kan worden. Zo dient het NZB-bestand eigenlijk als een soort vertaling naar het werkelijke bestand. 

Nieuwslezers

Naast een NZB-bestand, heb je ook een nieuwslezer nodig. Een nieuwslezer zorgt ervoor dat je lid kan worden van een groep waarin je berichten kan lezen en posten. Er zijn veel verschillende nieuwslezers beschikbaar. Informatie over aanbieders van nieuwslezers kan je vinden op de website van ViperNews. Zo kom je erachter welke nieuwslezer het beste bij je past en hoe elke nieuwslezer werkt. Elke nieuwslezer heeft namelijk voor- en nadelen. 

Meer weten?

Dit zijn slechts een aantal van de belangrijke begrippen die je moet kennen vóór je gebruik maakt van usenet. Wil je meer weten over de begrippen in usenet? Kijk dan op de website van ViperNews. Daar staat alles wat je moet weten, netjes stuk voor stuk uitgewerkt. Daarnaast kan je via ViperNews toegang krijgen tot usenet. Voor nog geen twee euro per maand kan je zo op avontuur gaan binnen dit informatierijke systeem.

https://www.vipernews.com/nl/