Leg me link
Image default
Gezondheid

Nichemarkt

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar nieuwe markten. Dit is uiteraard heel erg moeilijk want de je bent niet de enige persoon op aarde die hiernaar op zoek is. Toch slagen sommige ondernemers er nog in om een mooie nichemarkt te vinden. Zo is recentelijk het Nederlandse bedrijf HalalVital opgericht. Dit bedrijf komt op de markt met een vitaminelijn speciaal voor moslims. Nu hoor ik u denken hoe kan een vitamine nu voor een christen anders zijn dan voor een moslim?

Nu is het voor de meeste mensen wel bekend dat moslims geen alcohol en geen varkensvlees mogen eten, dan wel drinken. Nu is dit voor moslims echt heel erg belangrijk maar veel moslims weten niet dat er ook in bepaalde vitaminessupplementen kleine hoeveelheden alcohol dan wel varkensvlees voorkomen. In veel vitaminessupplementen komen namelijk de stoffen ethanol (alcohol) en gelatine (gemaakt van varkens) voor. HalalVital komt nu dus met een zeer uitgebreide vitaminelijn die gegarandeerd halal is. In het assortiment van HalalVital komen onder ander gerenommeerde vitaminessupplementen zoals topvitamins, vitamine c en andere veelvoorkomende supplementen.

Deze wetenschap lag aan de basis voor het business model van het bedrijf HalalVital. Alleen voor elk business model zijn ook investeerders nodig. HalalVital besloot dit op een moderne creatieve manier aan te pakken. Met behulp van crowdfunding wist het bedrijf namelijk meer dan honderdduizend euro op te halen. HalalVital heeft ambities die verder reiken dan de landsgrenzen. Het bedrijf wil namelijk zich richten op de grote moderne moslimmarkten. Hierbij moeten we vooral denken aan landen zoals Frankrijk, Engeland, Duitsland, Saoedi Arabië en de VS. Hoewel HalalVital in de Verenigde Staten we concurrentie heeft van een ander soortgelijk bedrijf ziet de directie van HalalVital de kansen positief in. In ieder geval is het dit bedrijf geslaagd om een mooie nichemarkt  te vinden waarin kansen liggen.

http://www.topvitamins.nl/