Leg me link
Image default
Woning en Tuin

Riolering verstopt

Op een verstopt riool zit niemand te wachten. Maar vaak zie je een verstopping wel aankomen. Een borrelend geluid bij het doortrekken van het toilet duidt bijvoorbeeld op een beginnende verstopping.

Wat u zelf kan doen

Het kan zijn dat de verstopping is veroorzaakt doordat er te veel materialen door het riool gespoeld zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan verkeerd toiletpapier, vochtige doekjes en vet. U kan eerst zelf de verstopping proberen op te lossen met de diverse verkrijgbare ontstoppingsmiddelen of met een veer. Lukt dit niet, of bleek het maar een tijdelijke oplossing te zijn, schakel dan een specialist in.

Inzet rioolspecialist

Een rioolspecialist kan vaak binnen no-time een verstopping voor u verhelpen, als er tenminste geen breekwerk aan te pas hoeft te komen. Vaak is de inzet van een hoge drukspuit met verschillende spuitkoppen voldoende. Door verschillende spuitkoppen te gebruiken wordt namelijk de rioolverstopping kapot gespoten, waarna met een andere spuitkop de rioolbuis vervolgens gereinigd zal worden. Deze manier van reiniging kan tot aan uw huisaansluiting plaatsvinden. Lukt het niet om de verstopping te verhelpen met waterdruk, dan zal een verenmachine ingezet worden. Zodra de verstopping verholpen is met de verenmachine zal ook bij deze methode de riolering gereinigd worden met waterdruk.

Advies

Het is erg belangrijk om de oorzaak van de verstopping te achterhalen, zodat het niet snel weer zal gebeuren. Het achterhalen van de oorzaak kan uw specialist door middel van een camera-inspectie van uw riolering vaststellen.

Oorzaken verstopte riolering

De meest voorkomende oorzaken van een verstopte riolering zijn een breuk in of verzakking van het riool of wortelingroei. Bij een breuk is er vaak sprake van een oude riolering. Vroeger werd er nog ander materiaal gebruikt dan het huidige P.V.C., en deze materialen zijn erg breukgevoelig. Is uw riool verzakt, dan komt het erop neer dat het vuil en water niet meer naar het hoofdriool spoelt, maar naar het hoofdriool moet ‘klimmen’. Hierdoor blijft het vuil achter in de riolering en stapelt zich daar op. Bij wortelingroei van een boom is er vaak sprake van een oude riolering. Deze kan dan het beste vervangen worden door een riolering van PVC, anders blijven de problemen terugkeren.  

Offerte aanvraag

Problemen met uw riolering of heeft u last van lekkage? Vraag bij ons een offerte aan en wij zullen u zo snel mogelijk van een prijsopgave voorzien. Laat ons uw riool voor eens en altijd ontstoppen!

http://www.loodgieter-nu.nl/riolering-verstopt/