Leg me link
Image default
Aanbiedingen

Voorkom een snel uitslaande brand

Brandveiligheid is zeer belangrijk in zowel in huis als in publieke ruimtes. Voorkom dan ook een snel uitslaande brand door te voldoen aan bepaalde eisen. De brandweer, verzekering of andere instanties hebben hier namelijk bepaalde eisen voor, dus schaf dan ook de juiste, brandvertragende/ brandwerende gordijnen aan. 

Alle openbare gebouwen hebben zich aan een aantal eisen te voldoen, welke te vinden zijn in het bouwbesluit van 2012. Deze eisen zijn er om brandgevaar en ontwikkeling van brand te voorkomen. Hierbij kun je dus ook denken aan gordijnen in hotels, restaurants, vakantieparken, kantoorgebouwen, zorg of verzorgingstehuizen en scholen. 

 

Afbeelding met tekst, natuur

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Brandvertragend bij jou thuis

Voor de particulieren thuis zijn er geen eisen aan verbonden, maar ik kan me maar al te goed voorstellen dat je voor jezelf die keuze maakt. De veiligheid geeft toch zeker wel een prettig gevoel, en al helemaal bij jou thuis. Een brand kan zich namelijk binnen enkele seconden van steekvlam tot een groot uitgeslagen brand ontwikkelen. Denk hierbij aan de simpele dingen zoals een open haard, een kaars of een sigaret. 

Je hoort de verhalen steeds vaker, waarbij de brand zich via de gordijnen of andere stoffen meubels verspreid. Je moet er toch niet aan denken dat jouw huis in vuur en vlam staat doordat een klein vuurtje zich via deze wijze heeft verspreid. Daarom maken we ons huis tegenwoordig steeds meer brandveilig. Dit doen we door middel van brandvertragende materialen toe te voegen. Je zet dus al een grote stap in de goede richting door te kiezen voor brandvertragende gordijnen. 

Wij zijn een groot voorstander van brandveiligheid. Heb je nog enige vragen over brandvertragende gordijnen? Stel ze gerust, wij helpen jou graag verder. 

 

Materiaal brandvertragende gordijnen

Brandvertragende gordijnen worden op meerdere manieren gemaakt. Ze kunnen geïmpregneerd zijn, maar ook kunnen ze van vlam vertragend garen of vezel zijn gemaakt ook wel polyester FR genoemd (FR staat voor Flame Retardant). Een bekende garen hiervan is de Trevira CS, welke wij ook in al onze brandvertragende gordijnen hebben. Het bijzondere aan de Trevira CS is dat deze een blijvende vlam vertragende werking heeft. Bij geïmpregneerde brandvertragende gordijnen gaat naar mate van tijd de vlam vertragende functie verminderen.

 

https://www.123gordijn.nl/