Leg me link
Image default
Dienstverlening

Checklist bij de aankoop van een huis, zoals een elektricien Hoofddorp

Bij de aankoop van een nieuw huis in de regio Hoofddorp, moet je aan veel verschillende dingen denken zoals het inhuren van een elektricien. Zeker bij de aankoop van een oud huis, is het belangrijk om een checklist af te gaan. Voordat je het huis daadwerkelijk aanschaft, is het belangrijk om te kijken of het huis in een goede staat is. Hierdoor zorg je ervoor dat je later niet onnodig hoge kosten gaat maken aan verbouwingen die je eerder niet zag. Bij het inhuren van een elektricien Hoofddorp kan deze bijvoorbeeld ook naar de elektra van het huis kijken, zodat je deze later niet hoeft te vervangen.

Voorkomen is beter dan genezen

Zorg ervoor dat je van tevoren een checklist hebt opgesteld waarin staat waar jouw droomhuis allemaal aan moet voldoen. Op deze manier is het ook gemakkelijker om uit alle bezichtigingen het beste huis te kiezen. Wanneer je een goede makelaar hebt aangesteld kun je erop vertrouwen dat deze ook naar alle gebreken kijkt. Zorg er echter ook voor dat je zelf ook naar mankementen kijkt, zodat deze mee worden genomen in de verkoopprijs. Hiernaast zorgt dit er natuurlijk ook voor dat je beter weet hoeveel geld je hier later aan kwijt bent. Zorg tot slot ook voor foto’s, zodat je hier later nog naar terug kunt kijken.

Let goed op de aanvullende kosten

Wanneer bijvoorbeeld alle kozijnen vervangen moeten worden, kan dit flink in de kosten oplopen. Bij een oud huis is de kans natuurlijk groter dat je veel aan het huis moet verbouwen dan bij een (relatief) nieuw huis. Een nieuw huis kan daarom dus duurder zijn bij de aankoopprijs, maar in totaal goedkoper zijn doordat er minder aan verbouwd moet worden. Bij een oud huis is de kans op oude apparaten, zoals een cv-ketel natuurlijk ook erg groot. De aanschaf van een nieuwe cv-ketel is erg duur en daarom is het verstandig om hier van tevoren naar te kijken. Wees dus goed voorbereid en weet  waar  je naar moet kijken!