Leg me link
Image default
Aanbiedingen

De essentiële taken bij het schoonmaken van een kantoor

Het schoonhouden van een kantoor is een belangrijk onderdeel van het soepel laten verlopen van de werkplek. Het maakt niet alleen de sfeer aangenamer en comfortabeler, maar een schone kantooromgeving draagt ook bij aan een hogere productiviteit en moreel onder de werknemers. Maar wat zijn de belangrijkste taken bij het schoonmaken van kantoren? Lees dit blogartikel verder om erachter te komen!

 

Stofzuigen en vloeren dweilen

Een van de belangrijkste taken bij de schoonmaak van kantoor is het stofzuigen en dweilen van vloeren. Hieronder valt het stofzuigen van tapijt (of het vegen van hardhout) en het dweilen van tegel- of linoleumvloeren. Stofzuigen moet minstens een keer per week gebeuren, dweilen minstens twee keer per week. Stofzuigen en dweilen helpen voorkomen dat vuil, stof, allergenen en ander vuil zich ophopen op de vloer, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen als het niet wordt aangepakt.

 

Schoonmaken van toiletten

De toiletten in een kantoor zijn een andere ruimte die regelmatig aandacht behoeft van schoonmakers. Dit omvat het schoonvegen van oppervlakken zoals gootstenen, toiletten, wasbakken, spiegels en deurklinken; het bijvullen van toiletpapier en zeep; het schrobben van toiletten; het legen van afvalbakken; en het desinfecteren van alle oppervlakken met een geschikt reinigingsmiddel. Alle toiletten moeten ten minste eenmaal per dag worden schoongemaakt, hoewel ze extra aandacht nodig kunnen hebben tijdens piektijden of na evenementen/feesten waar veel mensen aanwezig waren. Er is niets zo’n grote afknapper dan een vies toilet presenteren aan klanten of gasten die langs komen op het kantoor. Dit kan met een eenvoudige schoonmaak makkelijk voorkomen worden!

 

Meubilair ontstoffen

Stof kan zich snel ophopen op meubeloppervlakken – vooral die van hout of stof – dus het is belangrijk dat deze oppervlakken regelmatig worden afgestoft. Hieronder vallen bureaus, planken, stoelen, tafels, boekenkasten, archiefkasten, enz. Afstoffen helpt voorkomen dat zich stofdeeltjes ophopen die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken als ze gedurende langere tijd worden ingeademd of per ongeluk op huid of kleding worden afgeveegd. Het helpt ook om meubels mooi te houden door te voorkomen dat er in de loop der tijd krassen ontstaan door vuil of puin dat in houten oppervlakken terechtkomt.

 

https://www.ew.nl/schoonmaak-kantoren/