Leg me link
Image default
Aanbiedingen

Een tweedehands e-bike kopen: waar moet je op letten?

Een tweedehands e-bike kopen: waar moet je op letten?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een elektrische fiets aan te schaffen. Dit is niet verwonderlijk, want een e-bike heeft tal van voordelen. Er zijn steeds meer modellen en types elektrische fietsen beschikbaar, wat het voor iedereen mogelijk maakt om de perfecte fiets te vinden. Wil jij ook graag een elektrische fiets aanschaffen, maar heb je geen flink budget tot je beschikking? Dan is een tweedehands elektrische fiets misschien wel iets voor jou! In dit blog lees je alles wat je moet weten over het kopen van een tweedehands e-bike.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands elektrische fiets?

Als je op zoek gaat naar een tweedehands elektrische fiets, is het belangrijk dat je goed weet waar je op moet letten. Wanneer je namelijk geld uitgeeft aan een tweedehands product, loop je altijd het risico dat het minder goed werkt dan verwacht of dat er onverwachte kosten aan verbonden zijn. Daarom is het belangrijk dat je de volgende punten in gedachten houdt wanneer je op zoek gaat naar een tweedehands elektrische fiets:

 

Controleer de accu

één van de belangrijkste onderdelen van een elektrische fiets is de batterij. Zorg ervoor dat je controleert hoeveel ‘juice’ de batterij nog heeft voordat je hem oplaadt. Als de batterij snel leegloopt, kan dit duiden op problemen met het opladen of met de motor. -Let ook goed op de accu’s zelf; als ze erg oud zijn, kan dit betekenen dat ze binnenkort vervangen moet worden. Vraag daarom altijd naar de leeftijd van de batterij voordat je hem koopt.

 

Test the e-bike

voordat je definitief overgaat tot aankoop, is het belangrijk dat je de fiets uitprobeert. Zorg ervoor dat je alle versnellingen test en let goed op of de motor soepel draait. Als alles soepel verloopt, is de kans groot dat je te maken hebt met een goede kwaliteit fiets. Zoek jij een fietshandel waar je kan testen? Neem eens een kijkje bij deze winkel voor tweedehands fietsen in Deventer!

 

Bepaal welk type fiets jij nodig hebt

Wil jij vooral gemakkelijk door de stad kunnen rijden of ga jij vaak offroad? Er zijn verschillende types elektrische fiets beschikbaar, dus zorg ervoor dat je weet welke jouw voorkeur heeft voordat je begint met zoeken!

 

Vraag naar garantie

wanneer je iets tweedehands koopt, ben je doorgaans geheel zelf verantwoordelijk voor eventuele reparaties die nodig zijn. Toch kan het soms lonen om na te vragen of er toch geen garantie mogelijk is. In sommige gevallen biedt de verkoper namelijk alsnog garantie aan op het product.

 

https://www.rototweewielers.nl