Leg me link
Image default
Meubels

De voordelen van een tegelvloer

Ga je verhuizen of verbouwen en twijfel je nog over het type vloer dat je wilt leggen? Een tegelvloer is ideaal, niet alleen voor in de badkamer en keuken. Het kan prachtig staan in het hele huis. In dit artikel zetten we alle voordelen van een tegelvloer uiteen.

Stijlvol

Tegels bestaan er in alle soorten en maten en kunnen van jouw huis een ontzettend stijlvolle plek maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie natuurstenen tegels in de keuken of badkamer of keramisch parket in de woonkamer of de slaapkamer? Een mooie tegelvloer is niet goedkoop, maar belooft wel jarenlang plezier.

Lekker warm

Tegels zijn bij uitstek de vloer om te combineren met vloerverwarming. Snel last van koude voeten? Dan is een tegelvloer met vloerverwarming een ideale optie. Vloeren van hout, laminaat of tapijt gaan ook prima samen met vloerverwarming, maar het materiaal van de vloer laat toch veel warmte niet door. Tegels zijn daarentegen echte supergeleiders. Je moet nog oppassen dat je niet veel te hete voeten krijgt!

Gemakkelijk met onderhoud

Een tegelvloer is ontzettend makkelijk in onderhoud. Het is voldoende om eens in de zoveel tijd te stofzuigen en te dweilen met een sopje van water en groene zeep. In tegenstelling tot een houten vloer, waar je vaak in de weer moet met allerlei dure schoonmaakmiddelen en wax of lak om de boel te onderhouden. Daarnaast is het oppervlak van tegels vaak glad, waardoor je eventuele vieze vlekken met een dweil gemakkelijk kunt verwijderen. Soms kan er wat viezigheid (of in vochtige ruimtes ook schimmel) tussen de voegen gaan zitten. Met wat voegenreiniger en een oude tandenborstel heb je dat binnen no time weer schoon.

Worden niet onomkeerbaar vies

Een tegelvloer die vies wordt is lang niet zo’n drama als een houten vloer of een tapijtenvloer met een smerige vlek erin. Probeer maar eens een koffievlek uit een houten vloer te krijgen. Dat lukt je niet! De koffie bijt in het materiaal en blijft daar voor altijd zitten. Een vloer van tapijt is al helemaal verschrikkelijk om schoon te krijgen als je daar vloeistof op morst. Het waterafstotende en gladde oppervlak van tegels maakt dat een vieze vloer gemakkelijk schoon te maken is.