Leg me link
Image default
Bedrijven

Een deur magneet gebruiken om je deur open te houden

Wanneer je een deur hebt die steeds maar weer dichtklapt als je hem even hebt opengezet is dat ontzettend onhandig. Zeker wanneer de deur vaak wordt gebruikt, wil je ook wel eens dat deze open kan blijven staan. Hoe kan je er nou voor zorgen dat de deur juist open blijft staan wanneer je dit wenst? Dat kan je doen door middel van een stevige deur magneet. De deur magneet zorgt er namelijk voor dat een deur gewoon aan de magneet blijft vastplakken wanneer je deze open zet. Wanneer de deur dan in de buurt komt van de metalen oppervlakten, zal deze open blijven staan. Ideaal is dat natuurlijk. Zeker wanneer het bijvoorbeeld een branddeur is, die in noodgevallen uiteraard wel open moet kunnen blijven staan. 

Een deur magneet bestellen met eventuele toevoegingen

Je kunt bij het bestellen van een deur magneet gelijk een zelfklevend tegenstuk bestellen tegen een kleine meerprijs. Dat is wel handig als de deur zelf niet van metaal is, want anders is er geen tegensruk die zorgt dat de deur daar tegen aan blijft kleven. Daarnaast kan je bij het bestellen van een deur magneet kiezen uit het bestellen van een kunststof behuizing. Deze heeft een andere uitstraling, maar wanneer je hier niet veel waarde aan hecht kan je dat uiteraard ook achterwege laten. 

Hoe bevestig je het?

De deur magneet kan je op twee verschillende manieren aan een deur bevestigen. Dat kan je doen op een manier waardoor deze verzonken is aan de onderkant van de deur en daarmee aan de grond wordt vastgezet met de magneet zelf. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de deur magneet onderaan de voorkant of onderaan de achterkant van de deur te plaatsen. In dat geval heb je wel een behuizing nodig die van het materiaal kunststof is gemaakt.