Leg me link
Image default
Entertainment

Een Slijpsteen Selecteren

Een slijpsteen selecteren

Als je de juiste slijpsteen wilt selecteren is dat afhankelijk van welke het doeleinde van jouw slijpsteen. De stenen bestaan ​​meestal in drie gangbare materialen: oliestenen, waterstenen en diamantstenen. Elke steen heeft specifieke voordelen. Een gebruiker hiervan moet elk materiaal en zijn kwaliteiten kennen om er een te kunnen kiezen die het meeste aan hun behoeften voldoet.

Olie slijpstenen

De materialen van oliestenen zijn afkomstig van traditionele westerse stenen zoals Novaculite, aluminiumoxide en siliciumcarbide. Ze gebruiken slijpolie om ijzervullingen te verwijderen tijdens het slijpen en zijn verdeeld in verschillende kwaliteiten op basis van dichtheid en de afwerking die ze op de rand van een mes produceren. Populaire stenen in de Novaculite-familie zijn Washita, de grofste en fijnere soorten, zoals soft, hard en hard black Arkansas-stenen. De aluminiumoxide-familie produceert India-steen in grove, middelgrote en fijne korrels. De stenen zijn vaak oranje. De siliciumcarbidefamilie produceert Crystolon-stenen met grove, gemiddelde en fijne korrels. Crystolon-stenen zijn vaak grijs.

Water Slijpstenen

Waterstenen zijn verkrijgbaar in zowel natuurlijke als synthetische materialen. Vanwege de afnemende trend van natuurstenen zijn echter alleen synthetische versies van waterstenen populair. Deze stenen, gemaakt van aluminiumoxide, delen hetzelfde materiaal met India-steen. Het verschil is echter dat waterstenen sneller snijden, zacht van aard zijn en water gebruiken om metaalvullingen te verwijderen tijdens het slijpen.

Diamant Slijpstenen

Diamantstenen zijn gemaakt van een hardmetalen plaat met kleine diamanten die op het oppervlak zijn bevestigd. De aanwezigheid van diamanten maakt de steen harder dan de andere twee soorten slijpstenen. Er bestaan ​​twee soorten diamantstenen: één met gaten op het diamantoppervlak om ijzervullingen vast te leggen tijdens het slijpen en een andere met een lopend diamantoppervlak. Beide stenen snijden sneller, maar het doorlopende oppervlak werkt goed met bladen met punten die vast kunnen zitten in de diamantsteen met gaten.

Bronnenlijst:

  1. Https://nl.wikipedia.org/wiki/Wetsteen
  2. Http://www.slijpuniversiteit.nl
http://www.slijpuniversiteit.nl