Leg me link
Image default
Dienstverlening

Elektra is hedendaags onmisbaar

De wereld wordt steeds moderner. Er worden talloze nieuwe uitvindingen gedaan elke dag. Desondanks het niet goed gaat met onze planeet, blijven de meeste uitvindingen gebaseerd op digitale technologieën. Tegelijkertijd zijn de meeste apparaten in een gemiddeld huishouden afhankelijk van elektriciteit. Het maakt dus niet uit of het nieuw of oude apparatuur is. We zijn tegenwoordig allemaal afhankelijk van elektra in ons dagelijks leven en kunnen er niet meer zonder. Zelfs elektra in een boerendorp of in Elektra Purmerend is onmisbaar. Maar dit was niet altijd zo. Door de jaren heen is het gebruik van elektra gigantisch gegroeid. 

Een leven zonder energie

Als men terugkijkt naar ongeveer honderd jaar geleden dan zijn de manieren waarvoor energie gebruikt worden al heel anders. Elektra was nog helemaal niet wijdverspreid en ook niet verwacht in elk huishouden. Elektra werd nog vooral gebruikt voor het verlichten van huizen, maar dat werd over het algemeen nog veel gedaan met kaarsen. De elektriciteit die opgewekt werd gebeurde vooral met dynamo’s. Verwarming was ook nog niet elektrisch want de openhaard was nog niet vervangen door een CV ketel. Elektriciteit was iets heel speciaals en werd in belangrijke omgevingen gebruikt zoals voor medische apparatuur. Medische apparatuur wordt tegenwoordig nog steeds aangevoerd door elektriciteit, maar elektra is nu een geaccepteerd middel voor de aandrijving van de meeste apparatuur in het dagelijks leven.

De vergeten waardering voor energie

Zonder toegang tot elektriciteit dan zouden veel van onze activiteiten stilliggen. De meeste mensen realiseren zich niet hoe afhankelijk de mensheid is van elektriciteit. De meest simpele dingen vallen dan weg zoals het koken van een maaltijd op een inductieplaat, tot het opladen van een elektrische tandenborstel. Daarom is het belangrijk dat er een stabiele aanlevering is van energie. Met de huidige energiecrisis is het van belang dat we uitbreiden naar verschillende soorten energie. Zonne-, windenergie en biobrandstoffen zijn hiervoor van belang. Zo kan er stabiliteit worden gevonden aan energielevering.