Leg me link
Image default
Dienstverlening

Het laten keuren van hijsogen door ekh.nl is van groot belang

Wanneer je werkt met hijs- en hefmaterialen en apparaten dan is het van belang dat j de hijsogen en daarnaast uiteraard ook alle andere zaken die hier mee te maken hebben geregeld laat controleren en door een keuring laat gaan. Dat is nodig omdat je werkt met apparatuur dat je in gevaar kan brengen en om dat te voorkomen kan je bij de EKH een keurmeester oproepen die je gehele bedrijf en materialen en apparatuur onder de loep neemt en je een duidelijk rapport overhandigt, waarmee jij eventuele aanpassingen kunt doen. Voldoe je helemaal aan alle eisen, normen en wetten die er zijn gesteld aan het apparatuur en ook aan de hijsogen, dan krijg je een keurmerk waar je mee kunt aantonen dat de keuring is uitgevoerd en alles in een goede staat verkeerd op het moment van de keuring.

Een jaarlijkse keuring is aan te raden

Het is aan te raden om een keuring ieder jaar een keer te laten doen en daarin de hijsogen door de ekh.nl ook goed te laten bekijken. Er wordt specifiek gekeken naar de ogen van de hijskraan, omdat dit het punt is waar alles op wordt gedragen als het ware. Wanneer je iets omhoog hijst, gaat dat via de hijsogen, maar ook wanneer je kabels moet verbinden et cetera. Doordat dit een cruciaal punt is van een hijskraan of ander apparatuur waarmee je kunt hijsen en heffen is dit een punt dat goed moet worden bekeken tijdens een keuring die door een keurmeester van EKH zal worden uitgevoerd.

Een keurmerk uitreiken

Het kan zijn dat je op alle punten van de keuring goed scoort, maar dat je bijvoorbeeld blijft hangen op het onderdeel: hijsogen. Als dat het geval is, is er een heel simpele oplossing en dat is het aanschaffen van een nieuw oog. Zodra je dit hebt gedaan mag je dan weer met dat apparaat verder werken. Je zal pas een keurmerk ontvangen wanneer je de vervanging hebt geregeld. Het keurmerk wordt uitgereikt bij een volledig veilige werkomgeving, dit is ook een van de voorwaarde.