Leg me link
Image default
Toerisme

KLOOSTEN IN BULGARIJE

Glozhensky klooster

Glozhensky klooster “St. George the Victorious ”is gelegen nabij het dorp Glozhen en is een cultureel monument in het bisdom Lovech. Dit is een van de Bulgaarse kloosters met het meest ruime en mooiste panorama geopend door het klooster zelf. Hier kunt u ook de kerk van het Glozhensky-klooster bezoeken. Het klooster is een van de favoriete plekken van Vasil Levski (Bulgaarse revolutionair).

Dryanovo klooster

Dryanovo-klooster “St. Michael de Aartsengel” speelde een strategisch belangrijke rol bij de voorbereiding van de aprilopstand, waar grote reserves aan voedsel en wapens zijn geconcentreerd. Het ligt ongeveer 5 km van de stad Dryanovo, aan de weg naar Gabrovo. Het werd aan het begin van de 12e eeuw gesticht in de Tweede Bulgaarse Staat. Het ligt niet ver van de zomerresidentie van de Bulgaarse koningen uit de Asenov-dynastie. Tijdens de Ottomaanse overheersing werd het twee keer verwoest en beroofd (XIV en XVII eeuw), later snel hersteld.

Krestovaya Gora (Bulgaarse Krastova Gora)

Het gebied Krestovaya Gora is gelegen in het centrale deel van het Rodopegebergte, 60 km van Plovdiv en niet ver van de Krestovy-berg. De berg is een van de grootste christelijke centra in Bulgarije, omdat men gelooft dat daar een stuk van het kruis van Christus is begraven. Bulgaarse kloosters trekken een groot aantal pelgrims uit het hele land aan. In dit gebied bevindt zich de Kerk van de Allerheiligste Theotokos, van waaruit, in het steegje naar de top van de heuvel, een complex van kapellen is gewijd aan de 12 apostelen.

Rozhen-klooster – Geboorte van de Maagd

Het Rozhen-klooster bevindt zich op de Pirin-berg, ongeveer 7 km van de stad Melnik. Dit is een van de weinige middeleeuwse kloosters die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven – de naam werd voor het eerst genoemd in de 13e eeuw. Rozhen-klooster is een functionerend en zeer goed onderhouden klooster. De iconostase in de kloosterkerk samen met de fresco’s werd gemaakt in 1732. In het Rozhen-klooster is er een wonderbaarlijke icoon van de Maagd Maria, waaraan elk jaar gelovigen uit Bulgarije en daarbuiten hun geschenken brengen.

Rila-klooster

Het Rilaklooster is het belangrijkste, grootste en beroemdste klooster in Bulgarije. Het werd in de 10e eeuw gesticht door de kluizenaar Ivan Rilski en zijn studenten. Ivan Rilski zelf werd later heilig verklaard door de Bulgaars-orthodoxe kerk. Tijdens de Byzantijnse overheersing werd het Rilaklooster een van de belangrijkste pijlers van de Bulgaarse nationale identiteit. Veel opvoeders en wetenschappers werkten in het Rilaklooster, waaronder Neofit Rilski, Joseph Bradati en Spiridon, die hier een basisschool openden. In 1961 kreeg het Rilaklooster de status van nationaal museum en werd het gebied eromheen uitgeroepen tot natuurpark.

Trojaans klooster

Het Troyan klooster “Hemelvaart van de Bogorodichno” werd gesticht aan het einde van de 16e eeuw. Dit is het op twee na grootste klooster in Bulgarije. Het is gelegen in het noordelijke deel van de Troyan Balkan, aan de oevers van de rivier Cherni Osam, 400 meter boven zeeniveau. Het is gelegen nabij het dorp Oreshak, 10 km van de stad Troyan. Het bevat de wonderbaarlijke icoon van de allerheiligste Theotokos. Momenteel is het Troyan-klooster een complex van kerken, woongebouwen en andere gebouwen. Op het grondgebied zijn er twee sketes “St. Nicholas” en “St. John the Baptist”.

Shipchensky klooster

De herdenkingskerk “Geboorte van Christus” staat ook bekend als het Shipchensky-klooster. Het is gelegen nabij de stad Shipka. Het Shipchensky-klooster is opgericht ter ere van de nagedachtenis van Russisch-orthodoxe soldaten en Bulgaarse vrijwilligers die hun leven gaven voor de vrijheid van Bulgarije tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog. Het kloostercomplex heeft een kerk, een kloostergebouw, een schuilplaats, een bedevaartsgebouw en een theologisch seminarie.

last minute vliegreizen

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html