Leg me link
Image default
Gezondheid

Hoe verminder je bruine vlekjes in het gezicht

Hoe verminder je bruine vlekjes in het gezicht

Bruine vlekjes in het gezicht ontstaan door het stofje melanine. Melanine is het pigment dat zorgt voor verkleuring van de huid. De oorzaak van het aanmaken van melanine kan bij iedereen verschillen.

Hoe voorkom ik dat ik bruine vlekjes op mijn gezicht krijg?

Zoals hierboven beschreven kunnen de bruine vlekjes meerdere oorzaken hebben. Het kan komen door hormonen, littekenvorming of door overmatige blootstelling aan de zon. Littekenvorming en hormonale problemen zijn moeilijk te voorkomen. Mocht je er zeker van zijn dat de bruine vlekjes ontstaan door hormonen, dan kan je het beste een specialist raadplegen. Mochten de plekjes ontstaan door zonlicht, zorg dan voor de juiste zonbescherming. Zoek wat vaker de schaduw op en smeer zelfs zonnebrandcrème als de zon niet schijnt. Want ook dan is er schadelijke UV straling.

Wat kan ik doen om van de vlekjes in mijn gezicht af te komen?

Je kan de vlekjes camoufleren met make-up. Dit is echter een tijdelijke oplossing en kan je belemmeren in je leven. Daarnaast bestaan er chemische peelings. Helaas zijn niet geheel zonder risico. Je kan ook gebruik maken van een blekende crème.

Skinlight blekende crème voor pigment op het gezicht

Deze blekende crème zorgt ervoor dat de pigmentatie van de huid minder zal worden. Je kan net zolang smeren totdat je tevreden bent met het resultaat. De crème wordt veelal gebruikt door donkere en getinte mensen, maar niet veel mensen komen hier openlijk voor uit. De crème is 100% veilig omdat het vrij is van parfum en PH neutraal is.

Moedervlek verminderen