Leg me link
Image default
Aanbiedingen

Met deze 3 punten moet je rekening houden bij het verlichten van een kantoor

Met deze 3 punten moet je rekening houden bij het verlichten van een kantoor

Dat een kantoor belangrijk is voor veel mensen, is waarschijnlijk wel logisch. Velen zijn hier vaak aanwezig, sommigen zelfs elke dag. Omdat mensen zoveel aanwezig zijn op deze plek is het van belang dat het kantoor als een tweede thuis voelt. Om te zorgen dat werknemers zo productief mogelijk zijn is het een goed idee om ervoor te zorgen dat het kantoor een fijne en uitnodigende sfeer heeft. Waar je precies rekening mee moet houden lees je in dit blogartikel 

Licht geeft energie

Werknemers krijgen enorm veel energie van daglicht binnen het kantoor, daarom is het erg belangrijk dat de werkplek hier op ingericht is. Niet alleen werkplekken hebben behoefte aan natuurlijk licht, maar ook andere ruimtes op kantoor zoals de kantine en vergaderruimten. Zeker wanneer de dagen korter worden richting het einde van het jaar is er veel behoefte aan dit licht, de werknemers op kantoor gaan weg van huis in het donker en komen thuis weer terug als het donker is geworden. Je kan het kantoor volhangen met tl-buizen, maar dit is niet zo effectief als natuurlijk licht en dus zal de productiviteit dalen. Je kan ook kiezen voor toepassingen die per dagdeel ingesteld kunnen worden, dit zal dan het meeste overeen komen met natuurlijk licht.

Slimme verlichting

Natuurlijk wil je het liefst ‘’echt’’ daglicht, maar soms is dit niet mogelijk. Zeker wanneer het buiten langer donker is, wordt het verlichten van het kantoor met natuurlicht steeds lastiger. Dit kun je alsnog voorkomen door middel van slimme oplossingen. Je kan zo een systeem instellen waarmee elk dagdeel een andere hoeveelheid licht krijgt. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat dit soort toepassingen een positief effect hebben op de productiviteit van de werknemer.

Kato helpt bij ieder project

Natuurlijk is elk kantoor anders en zal aangepast moeten worden op specifieke eisen en vragen van klanten. Neem ook vooral de werknemers mee in de invulling van deze specifieke wensen, zo voelen ze zich betrokken en meer thuis op kantoor. Als je het niet ziet zitten om zelf een kantoor in te richten, of simpelweg geen tijd hebt, is het misschien een goed idee om een professionele partij te benaderen voor hulp. Onze keuze gaat uit naar Kato, zij helpen bij elke inrichting van het kantoor en helpen je graag bij het inrichten van jouw kantoorruimte. Kijk vooral op de website en doe inspiratie op.

 

https://katoprojecten.nl/