Leg me link
Image default
Internet

Soorten radioverbindingen

Er is onlangs een radioverbinding die meer en meer aan populariteit aan het winner is de laatste aantal jaren, namelijk de DAB + Frequentie.  Momenteel is de meeste gebruikte frequentie nog steeds de FM en AM Frequentie. De AM frequentie was de eerste mogelijkheid om radio programma’s uit te zenden. Totdat Edwin Armstrong met een de FM frequentie gekomen is  was dit de enigste mogelijkheid.  De nieuwste frequentie, die reeds hierboven aangehaald is, is de dab + frequentie, radio luisteren via deze frequentie zal beter verlopen.

De DAB+ frequentie zal verschillende diverse  veranderingen met zich mee brengen in de markt. Er zijn al in verschillende landen projecten bezig met het DAB+ frequentie.   Zweden is al begonnen  met het eventueel volledig afschaffen van de FM frequentie. In Zweden is er ondertussen al een plan opgesteld waarbij de doelstelling om  in 2022 de FM-band volledig af te schaffen. Dit wordt alleen gedaan indien men aan een bepaalde voorwaarde voldoet, namelijk  een dekkingsratio van minstens 99.8%  dus gelijk aan dat van de FM-frequentie, digitale radio moet voor meerwaarde zorgen bij de luisteraars en er moeten natuurlijk voldoen DAB+ compatible apparaten aanwezig en verkochten zijn zodat mensen er ook effectief naar kunnen luisteren in de auto. Indien deze voorwaarden niet tegen 2022  gelukt zijn, verschuift de afschaffing van 2022 naar 2024.

Ook heeft men in Zweden al verschillende tussen doelstelling opgemaakt namelijk tegen 1 oktober 2015 wil men een dekking hebben van minstens 35% en 3 jaar later wil men een dekking van 70% behaald hebben.  Het voordeel van de dab+ band is dat je ofwel perfect verbinding hebt ofwel geen verbinding, dus je kan geen last hebben van storingen. Ook is er veel meer plaats op de Digital Audio broadcasting systeem. Ook moet je geen frequenties onthouden waar de radiostations kunnen worden geselecteerd uit een rij met de namen van de stations waardoor radio beluisteren alleen maar aangenamer kan worden.

http://www.radioguide.fm/