Leg me link
Image default
Electronica en Computers

Tips voor bedrijven die een NAS server willen kopen

Tips voor bedrijven die een NAS server willen kopen

Wij hebben een aantal tips voor bedrijven die de Beste nas server willen kopen. In de meeste gevallen worden deze servers gebruikt voor het veiligstellen van de gegevens, maar ook om ze in het hele pand beschikbaar te stellen. Daarnaast kun je iedere gebruiker rechten geven tot bepaalde gegevens, maar ook tot een bepaalde ruimte op de server. Je wil immers niet dat alles plat komt te liggen door iemand die een groot bestand download of op de server zet. Ook is het mogelijk om de server van afstand beschikbaar te maken. Zo kunnen werknemers bijvoorbeeld ook vanuit huis werken. Het besturingssysteem is het meest belangrijke punt. 

De grotere merken zijn in dat opzicht een echte aanrader, want zij maken veel gebruik van linux. Dit is niet alleen veilig, maar ook een snel besturingssysteem. Qua processor heb je vandaag de dag echt wel een Intel Core i5, i7 of AMD Ryzen 5 of 7 nodig met minimaal 4 kernen. Zo voorkom je dat hij vastloopt als je met meerdere gebruikers tegelijkertijd bezig bent. Qua RAM werkgeheugen raden wij 8 GB of meer aan. Voor de middelgrote bedrijven heb je toch al snel een 6 TB schijf of meer nodig. De kleinere bedrijven tot 25 mensen hebben vaak meer als voldoende ruimte bij 2 TB. Het beste kun je hem met een LAN kabel op de router aansluiten. Deze heeft namelijk een hogere snelheid als WIFI.

Een paar extra aandachtspunten

Bij 5top hebben we nog een paar extra aandachtspunten. Als je de NAS server wil gebruiken als streamingdevice dan is een HDMI aansluiting zeker aan te raden. Hiermee kan je 4K en Full HD beeld van de server overdragen op een monitor of beamer. Sommige servers hebben meerdere sloten voor de opslag. Hier zou je dan in de toekomst extra bestanden op kwijt kunnen, maar deze kun je ook gebruiken voor het maken van backups.