Leg me link
Image default
Aanbiedingen

4 voordelen van het gebruik van haardhout

Brandhout is een geweldige manier om uw huis te verwarmen. Het is hernieuwbaar, duurzaam en koolstofneutraal. Bovendien is het goedkoper dan gas of elektriciteit. Dit is echter niet het enige voordeel van het gebruiken van brandhout. In deze blogpost onderzoeken we de voordelen van het gebruik van brandhout voor de verwarming van uw huis.

 1. Brandhout is hernieuwbaar

Een van de beste dingen aan brandhout is dat het een hernieuwbare bron is. Bomen nemen koolstofdioxide op en produceren zuurstof. Als je hout verbrandt, komt de koolstofdioxide weer in de atmosfeer terecht. De boom blijft kooldioxide opnemen en zuurstof produceren terwijl hij groeit

 

 2. Brandhout is gezelliger

Brandhout is naast hernieuwbaar ook nog eens veel gezelliger dan gas of elektriciteit. In de winter met het gezin rondom de openhaard zitten is iets wat veel mensen erg leuk vinden.

 

3. Brandstof is koolstofneutraal 

Een ander groot voordeel van brandhout is dat het koolstofneutraal is. Dit betekent dat het niet bijdraagt aan broeikasgassen of klimaatverandering. Wanneer je hout verbrandt, is de hoeveelheid koolstofdioxide die in de atmosfeer vrijkomt gelijk aan de hoeveelheid koolstofdioxide die door de boom is opgenomen tijdens zijn groei

 

 4. Brandhout is goedkoper dan andere energiebronnen

Brandhout is ook goedkoper dan andere energiebronnen zoals propaan of elektriciteit. Een koord hout kost bijvoorbeeld al snel de helft van andere energiebronnen. Een gezin van vier personen kan in de winter ongeveer twee maanden vooruit met een koord hout. Ter vergelijking: een gezin van vier dat propaan gebruikt zou ongeveer 480 euro per maand uitgeven, en een gezin van vier dat elektriciteit gebruikt zou ongeveer 300 euro per maand uitgeven .

 

Brandhout kopen

Over het algemeen is brandhout een geweldige manier om uw huis te verwarmen. Het is hernieuwbaar, duurzaam en koolstofneutraal. Bovendien is het goedkoper dan andere energiebronnen zoals propaan of elektriciteit. Als u op zoek bent naar een milieuvriendelijke en kosteneffectieve manier om uw huis te verwarmen, dan is brandhout de manier om te gaan! Bent u opzoek naar haardhout? Neem dan vooral eens een kijkje bij 123natuurproducten.nl.

https://www.123natuurproducten.nl/