Leg me link
Image default
Banen en opleidingen

Uren werken

Wanneer mensen starten met werken bij een nieuwe organisatie krijgen ze in dat geval ook altijd een nieuw contract te ondertekenen. Vaak worden deze nieuwe mensen vandaag de dag behulp van recruitment software aangetrokken. In het contract staat dan bijvoorbeeld hoeveel je gaat werken. Jij en je werkgever komen dit overeen en als het goed is zijn beide partijen hier tevreden mee. Voor mensen met een nul-urencontract is het weer een heel ander verhaal. Met zo’n contract maakt het uit hoeveel uren jij werkt en zoveel uur krijg je dan ook uitbetaald. Dit zijn vaak erg flexibele banen die worden ingevuld door mensen die weinig kunnen werken zoals bijvoorbeeld studenten. Wanneer je graag meer uren wilt gaan werken kun je dit altijd aangeven bij de werkgever. In zulke gevallen is het aan te raden om in overleg te gaan met je werkgever en zo te kijken of er misschien mogelijkheden zijn om meer te gaan werken en hoe je de uren die je meer werkt gaat verdelen over de week.

 

Een organisatie zal normaal gesproken wel bepaalde voorwaarden hebben over het meer of minder gaan werken. De organisatie zal er dan ook voor moeten zorgen dat wanneer jij minder uren zal gaan werken de werkzaamheden niet blijven liggen en wanneer jij meer gaat werken dat je andere collega’s niet in de weg zal zitten. Over het algemeen wil een werkgever ook dat je minimaal een half jaar in dienst bent zodat ze ook weten wat ze aan je hebben. Dan zul je je verzoek schriftelijk moeten indienen en doe dit het liefste ruim van tevoren. Als je minder wilt gaan werken is vaak de enige reden dat het niet zou kunnen omdat er dan niemand is om de uren over te nemen. Het kan dus problemen geven in het bestaande werkrooster. Het kan dan ook altijd zo zijn dat er of niet genoeg werk is of juist teveel. Urenregistratie is dus heel belangrijk voor een bedrijf, dit mag niet komen te lijden. Dit kan alleen maar meer problemen opleveren.

 

De deeltijdmedewerkers zijn over het algemeen de mensen die graag meer uren willen gaan werken. Deze groep wil graag wanneer mogelijk meer geld gaan verdienen. In zulke gevallen is het natuurlijk top wanneer je dan ook meer uren kan gaan maken. Wie niet waagt, wie niet wint zeggen we dan maar.

 

https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home