Leg me link
Image default
Architectuur

Veiligheid en ouderen – tips om stress te verminderen & veilig te blijven

De meeste mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Met de vergrijzing neemt ook het aantal ouderen die in hun eigen huis in Nederland blijft wonen toe.

De juiste keuze van sloten, deurgrepen en andere beveiligingsproducten kunnen het leven voor ouderen of mensen met gezondheidsproblemen veiliger en makkelijker maken.

Overdrijf het niet?

Sommige mensen denken dat ze hun bejaarde ouders of familieleden helpen door meer te doen aan de beveiliging met sloten, spijlen en alarmen. De belangrijkste vereiste voor beveiliging is dat het eenvoudig en gemakkelijk te bedienen is. Te veel sloten of alarmen kunnen de binnenkomst of het weggaan moeilijk maken en alarmen kunnen onnodig leed veroorzaken waardoor slotenmakers 24/7 werkzaam zijn om deze problemen te verhelpen.

De eerste stap:

De eerste stap is om alle sloten in het huis gelijksluitend te maken. Dit vereenvoudigt het leven voor de bewoner en maakt het gemakkelijk voor een familielid of een verzorger om, indien nodig, binnen te komen.

Alle anti-inbraaksloten zijn verkrijgbaar met een knip om ze aan de binnenkant sleutelloos te maken. Dit soort sloten zijn gemakkelijker te bedienen voor mensen met artritis. Veiligheidsdeuren hebben knip afschermingen zodat in plaats van de sleutel de knip kan worden gebruikt. Door deze en andere aanpassingen kan de bewoner met slechts één sleutel de woning betreden en zonder het gebruik van een sleutel de woning verlaten.

Alarmen en sensorlichten:

Een inbraakalarm kan voor veel problemen zorgen. Het geluid (meestal een vals alarm) kan veel leed veroorzaken. De noodzaak om overhaast in en uit het huis te komen bij het instellen van het alarm kan een probleem zijn.

Automatische sensorlampen zijn een betere optie dan alarmen. Ze kunnen een probleemloos gevoel van zekerheid en veiligheid bieden als je ’s avonds thuiskomt.

Veiligheid en ventilatie:

Beveiligingsdeuren en spijlen zijn een goede keuze voor de veiligheid en frisse lucht. Een strategisch geplaatst vast traliewerk voor de ramen kan voor een goede ventilatie zorgen. Beveiligde ramen kunnen dag en nacht, zelfs wanneer er niemand thuis is, veilig worden opengelaten.

Het is mogelijk om met deze juiste keuze van beveiligingsproducten thuis veilig en comfortabel te leven.

Subsidie van de overheid:

De Nederlandse overheid geeft aan alle senioren met een pas een korting van maximaal $ 200 voor de levering en installatie van diverse beveiligingsproducten.

Wilt u praktische adviezen hoe op de beste manier uw woning te beveiligen? Schroom niet en bezoek professionele slotenmakers in Utrecht en omstreken.

 

www.locksecure.nl