Leg me link
Image default
Aanbiedingen

Wat is shared hosting en is dit een goede keuze voor jouw bedrijf?

Heb je net een website gemaakt en ben je op zoek naar het juiste platform om deze op te hosten? Of ben je niet tevreden met je huidige hosting provider en wil je kijken naar andere mogelijkheden? Dan heb je vast weleens gehoord van shared hosting. Maar wat is dit precies en is dit een goede keuze voor jouw bedrijf? In deze blog bespreken we alle voor- en nadelen van shared hosting, voor welke toepassing dit geschikt is en waar je op moet letten als je voor deze vorm van hosting kiest.

 

Wat is shared hosting?

Laten we eerst eens bekijken wat shared hosting precies is. Gedeelde hosting is een vorm van hosting waarbij meerdere websites op dezelfde server worden gehost. Dit betekent dat je niet de enige gebruiker bent van de server en dat je de server ‘deelt’ met andere gebruikers. Dit is anders dan bij dedicated hosting, waarbij je de volledige server voor jezelf hebt. Shared hosting is over het algemeen de meest populaire en betaalbare optie en wordt vaak gekozen door kleinere bedrijven.

 

Voordelen van shared hosting

Een van de grootste voordelen van shared hosting is de prijs. Omdat je de server deelt met andere gebruikers, is de prijs per gebruiker lager. Dit maakt het vooral interessant voor kleinere bedrijven die niet veel geld willen spenderen aan hosting. Daarnaast is de installatie en het onderhoud van de server vaak inbegrepen bij de prijs, waardoor je hier geen extra kosten aan hebt.

 

Wat zijn de nadelen?

Maar er zijn natuurlijk ook nadelen aan shared hosting. Het grootste nadeel is dat je afhankelijk bent van de andere gebruikers op de server. Als een van de andere gebruikers veel verkeer naar zijn website trekt, kan dit de snelheid en prestaties van jouw website beïnvloeden. Ook kan het zijn dat een van de andere gebruikers op de server een beveiligingsprobleem heeft, wat de veiligheid van jouw website in gevaar kan brengen.

 

Voor wie is het geschikt?

Shared hosting is vooral geschikt voor kleinere bedrijven die geen tot weinig verkeer verwachten. Als je verwacht dat je veel verkeer gaat genereren, dan kan dedicated hosting een betere optie zijn. Ook als je bepaalde software of plug-ins nodig hebt die niet ondersteund worden door shared hosting, dan kan je het beste voor dedicated hosting kiezen.

 

Waar moet je aan denken?

Als je besluit om voor shared hosting te kiezen, zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de server en hoeveel andere gebruikers erop gehost worden. Daarnaast kan je het beste kiezen voor een hosting provider die goede beveiliging en back-up oplossingen biedt, zodat je website veilig blijft.