Leg me link
Image default
Aanbiedingen

Wat kan er fout gaan bij de aanschaf van een occasion?

Onlangs kocht ik een occasion in Duiven en was hier zeer ontevreden over aangezien ik de bekende “Kat in de zak” had gekocht. Mijn auto had allerlei mankementen en aangezien ik er toch een behoorlijke prijs voor had betaald ben ik terug gegaan naar de garage waar ik de occasion had gekocht. Ik had een open dak waar blijkbaar water lekte die achter in de kofferbak tot een enorme plas was vergroot en waardoor er verschillende elektrische storingen optraden die tot nog meer ellende resulteerde. Na een aantal contacten met de garage heb ik uiteindelijk het probleem niet kunnen oplossen en werd ik ook nog eens geconfronteerd met de kosten die ik kwijt was om alles goed te laten repareren.

 

Waar je op moet letten?

Nou het eerste wat ik hiervan heb geleerd is hele duidelijke afspraken te maken met de garagehouder en zaken die niet kloppen direct te melden en op papier laten zetten. Voor een cabrio… bezoek de wasstraat en controleer of de auto droog blijft. In mijn geval had dit veel ellende kunnen voorkomen. Maar natuurlijk is het belangrijk om te kijken naar een goede BOVAG garantie op de occasion aangezien je vooral in de eerste paar maand al snel achter de belangrijkste problemen komt. Wanneer je in de vervelende reparaties komt ben je vaak al veel meer geld kwijt en motorisch en mechanisch zijn de kosten vaak een stuk hoger dan verwacht.

 

Waar moet je dan zijn voor een goede occasion

Welnu ga niet altijd af op de goedkoopste occasions. Let op het reguliere onderhoud en vraag de historie na van het voertuig. Dit kan online en anders bel de laatste garage waar onderhoud van het voertuig is uitgevoerd. Voor mij was de keuze eenvoudig. Inruilen, verlies nemen en ik ben nu heel tevreden met mijn nieuwe auto die ik bij Garage Saab Arnhem heb gekocht.