Leg me link
Image default
Aanbiedingen

5 tips voor de juiste vochtbalans

Voldoende drinken is enorm belangrijk voor het menselijk lichaam. In het menselijk lichaam wordt vocht verbruikt. Om je vochtbalans op peil te houden, dien je de uitgaande vocht aan te vullen door middel van drinken. Wij adviseren jou om water te gaan drinken. Water is namelijk puur vocht; er zitten geen andere stoffen aan het drankje toegevoegd. Water drinken vinden velen erg saai. Wij hebben vijf tips voor jou op een rijtje gezet. Door middel van deze vijf tips houd jij je vochtbalans op pijl. 

 

  1. Start de dag 

Een goed begin is het halve werk. Deze uitspraak geldt ook bij een glas water. Als jij je bed bent uitgestapt, dan pak je als eerste een glaasje water. Een glaasje water in de ochtend draagt bij aan een goede spijsvertering gedurende de dag. Daarnaast krijg je meteen extra vocht binnen. Start de dag goed met een glaasje water. 

 

  1. Houd bij hoeveel je drinkt

Het drinken gebeurt vaak onbewust. Je hebt eigenlijk niet eens door hoe weinig of veel je drinkt. Houd daarom bij hoeveel jij gedurende een dag drinkt. Door middel van een app op je telefoon kun je gemakkelijk bijhouden hoeveel je drinkt. De app helpt je daarnaast te herinneren wanneer jij een glaasje water nodig bent. Ideaal toch? 

 

  1. Vind jij water saai? 

We snappen het allemaal: water is een saai drankje. Er zit geen smaak aan en de bubbels ontbreken ook. Het drinken van water met bubbels is exact hetzelfde als water zonder bubbels. De bubbels worden gevormd door middel van lucht. Daarnaast kan je ook een smaakje aan het water geven. Denk hierbij aan een schijfje citroen of een blaadje munt. De smaak proef je vrijwel direct, terwijl er geen stoffen worden toegevoegd aan het water. 

 

  1. Eet je vocht 

Je vochtbalans hoef je niet alleen in balans te houden door te drinken. In verschillende etenswaren zit veel water. Het water kan je dus ook eten. Komkommers, watermeloen en broccoli zijn voorbeelden van etenswaren met veel water. 

 

  1. Drink uit de fles 

Een klein glaasje drinken is binnen no-time leeg. Een fles is vaak wat groter. Als jij de grote fles hebt leeggedronken, dan heb je meer vocht binnengekregen dan bij het kleine glaasje water. Daarnaast is een fles gemakkelijk mee te nemen als je weggaat. Ontdek de Mepal drinkflessen en drink voldoende!

https://www.mymepal.com/