Leg me link
Image default
Energie

Basisprincipes van elektrische veiligheid

Alle mensen vertrouwen op elektriciteit, maar soms onderschatten ze het potentieel om schade toe te brengen. Zelfs een huishoudelijke stroom van 120 volt kan ervoor zorgen dat uw hart stopt. Elektriciteit biedt bedreigingen, waaronder schokken en explosies, waarvan mensen zich bewust moeten zijn en ofwel moeten elimineren of beheersen. Een elektrische schok treedt op wanneer er een stroom door het lichaam vloeit. Elektriciteit reist door gesloten circuits en individuen kunnen een deel van het circuit worden. Elektriciteit gaat tussen lichaam componenten of door het lichaam naar de grond wanneer een persoon geschokt is. Dit kan gebeuren als iemand beide draden van een elektrisch circuit aanraakt, een draad van het circuit aanraakt terwijl hij bloot staat of een onder spanning staand metalen onderdeel aanraakt. De schade of dodelijke dosering van elektrische energie wordt elektrocutie genoemd. Elektra Alkmaar kan ook spiersamentrekkingen en vallen veroorzaken. De ernst van de schade wordt bepaald door de hoeveelheid stroom die door het lichaam loopt en het verloop van de stroom door het lichaam. Het wordt ook bepaald door de tijdsduur dat het lichaam in het circuit blijft en de frequentie van de stroom.

Hoe u uw huis kunt beschermen tegen elektrische problemen

Werk te allen tijde met blootliggende geleiders van 50 volt of hoger. Controleer of alle elektrische apparatuur correct is aangesloten en in goede staat verkeert. Verlengkabels mogen niet worden gebruikt als permanente bedrading en moeten na elke activiteit of gebeurtenis worden verwijderd. Overspanningsbeveiligingen met ingebouwde stroomonderbrekers kunnen lange tijd worden gebruikt. Apparatuur met een hoge stroomsterkte, zoals draagbare airconditioners en andere apparaten, moet rechtstreeks op vaste wandcontactdozen worden aangesloten. Gebruik of verander de elektrische voorzieningen van een gebouw niet, tenzij specifiek gekwalificeerd en geautoriseerd om dit te doen. Natte omstandigheden kunnen de kans op een elektrische schok vergroten. Houd ten minste enkele centimeters vrije ruimte voor elektrische panelen om de veiligheid van facilitair medewerkers te garanderen. Zorg ervoor dat alle aansluitdozen beschermd zijn.

Veelvoorkomende elektrische problemen thuis voorkomen?

Zorg er altijd voor dat elektrische apparatuur correct is geaard om elektrische risico’s te voorkomen. Elektrische aarding creëert een alternatief kanaal voor elektriciteit om te gaan in plaats van door een persoon te gaan. Een apparaat met een aardingspin moet worden aangesloten op een aarding verlengkabel. De aardings connector mag niet van de apparatuur worden verwijderd. Een aardlekschakelaar moet worden gebruikt bij gebruik van elektriciteit in een natte of vochtige omgeving. De GFCI zorgt ervoor dat elke elektrische schok slechts tijdelijk is. Het zou niet dodelijk zijn omdat de GFCI een aardlek of een stroomlek veroorzaakt.