Leg me link
Image default
Bedrijven

Tijd voor een carrièreswitch

Zit je al tijden niet lekker in je vel en ben je jouw baan eigenlijk wel een beetje moe? Dan wordt het wellicht tijd voor het maken van een carrièreswitch. Veertig jaar lang hetzelfde beroep uitoefenen is, door de snelle ontwikkelingen van tegenwoordig, voor bijna niemand meer weggelegd. In deze blog leggen we je uit hoe je een carrièreswitch kunt maken.

Waar ligt jouw passie?

De stap nemen om een carrièreswitch te maken is vaak groot. Wanneer je de beslissing eenmaal hebt gemaakt is het dan ook belangrijk dat je echt is iets gaat doen wat je leuk vindt. Ga op zoek naar iets waar je echt plezier uit haalt. Het kan handig zijn om een loopbaancoach in te schakelen. Hij of zij kan jou helpen bij het zoeken naar de ideale loopbaan voor jou. In het werkend leven speelt salaris natuurlijk een grote rol. Naast het vinden van jouw passie is het belangrijk dat je bepaalt in welke mate salaris belangrijk is bij de keuze van een nieuwe carrière.

Omscholing

Een carrièreswitch kan klein zijn. Zo kun je promoveren binnen een bedrijf of op zoek gaan naar een gelijke functie bij een ander bedrijf. Wil je het roer volledig omgooien? Dan kan het zijn dat jij je moet omscholen. Je zult dan (naast je baan) terug naar school moeten. Tegenwoordig zijn er veel online programma’s te volgen en is het mogelijk om hybride te studeren. Op deze manier kun je switchen in jouw eigen tempo.

ICT vacatures Overijssel

Wanneer je gaat verhuizen kun je ook kiezen voor een carrièreswitch. Of je draait het om. Je gaat verhuizen vanwege jouw carrièreswitch. Wanneer je een nieuwe baan zoekt in Overijssel kun je op zoek naar ICT vacatures in Overijssel. Binnen de ICT sector zijn momenteel veel banen te vinden. Wanneer je op zoek gaat naar ICT vacatures Overijssel ben je dan ook verzekerd van een baan.  

https://www.ictvacatures.me/ict-vacatures-overijssel/