Leg me link
Image default
Kinderen

Boeken zijn een leuk cadeau voor kinderen

Het hele jaar door zijn er veel gelegenheden waarbij je een cadeautje moet verzinnen om te geven aan een kind. Of je nu zelf een kind hebt en op zoek bent naar een cadeautje voor je zoon of dochter of iets leuks zoekt voor het kind van je vrienden. Het is niet makkelijk om iets te verzinnen wat origineel is en een persoonlijke tint heeft. Als het gaat om een kind die al oud genoeg is om woorden te verstaan of al te lezen, is een gepersonaliseerd voorleesboek een erg leuke optie.  

 

Unieke cadeaus zijn erg speciaal 

Door kinderboeken met naam te geven, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om van een standaard boek, iets speciaals te maken. Het is uniek, want er bestaan geen andere boeken met de naam en foto van het kind. Iedereen vindt het leuk om iets te krijgen wat speciaal voor hen gemaakt is. Zo weet je zeker dat de ontvangers het gaan waarderen. Daarnaast is het iets wat erg leuk overkomt, zonder dat het je veel moeite of tijd kost om te laten maken. Het is dus een ideaal cadeau voor de ontvanger en ook voor jezelf!  

 

Praktische voordelen voor de ouders 

Naast dat de ouders er blij mee zullen zijn, is het ook erg praktisch om een voorleesboek te krijgen. Het is iets wat altijd van pas komt. Veel ouders hebben namelijk de gewoonte om met hun kinderen te lezen voor het slapen gaan. Dat is een mooi moment om hun band met hun kind te verbeteren. Dit moment wordt extra speciaal als het kind zelf de hoofdpersoon in het verhaal is. Een gepersonaliseerd kinderboek helpt ze om zich helemaal in het verhaal in te leven. Daarnaast kan het kind dan ook gemakkelijker meedenken met het verhaal en verbeterd dat de fantasie van het kind.  

 

Nog meer voordelen van lezen 

Ook kinderen zelf hebben veel voordelen van het voorlees- en leesmoment met hun ouders. Het zorgt voor een relaxte sfeer voor het slapengaan, waardoor ze na afloop ook sneller in slaap zullen vallen. Dit wordt versterkt als het ook een vaste routine is. Voor een kind is het erg belangrijk om een goede routine te hebben, zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Daarnaast leer je ze ook om te concentreren en verbetert dit hun aandachtsvermogen. Om het verhaal te kunnen volgen, moeten ze moeite doen. Na een tijdje zal dit proces steeds gemakkelijker worden en een gewoonte worden. 

 

https://bimibooks.nl/gepersonaliseerd-voorleesboek/