Leg me link
Image default
Links / Index

Een ‘schokkende’ baan als elektrotechnici

Sinds het ontstaan van de eerste elektrische producten, is er ook een nieuw beroep ontstaan. Dit beroep is elektricien. Een elektricien is iemand met een uitgebreide kennis over elektriciteit, het stroomnetwerk en hoe problemen te verhelpen zijn. Maar er is echter nog een beroep ontstaan door de komst van elektriciteit, namelijk elektrotechnici. Maar wat doen elektrotechnici eigenlijk?

Elektrotechnici houden zich bezig met de studie en toepassing van elektriciteit en elektromagnetische velden. Deze studie wordt ook wel ‘Elektrotechniek’ genoemd. Dit beroep bevindt zich in de technische kant van de bedrijfswereld. Hoewel veel mensen dit niet weten, is elektrotechniek vandaag de dag bijna overal aanwezig. Zo is het aanwezig in een woning, een sportvereniging en in bedrijven. Elektrotechniek komt hierin voor door het aansluiten van apparaten op een elektrisch netwerk. In de drie bovenstaande accommodaties zijn er (over het algemeen) veel apparaten aangesloten op het stroomnetwerk van de accommodatie.

Het is van groot belang het stroomnetwerk (ook wel powernet genoemd) goed onderhouden wordt en waar nodig vernieuwd. Dit is een van de taken van elektrotechnici, maar elektrotechnici hebben natuurlijk nog veel meer werkzaamheden. Enkele andere werkzaamheden van elektrotechnici zijn het aanleggen van stroomnetwerken, het inrichten van meterkasten en het verhelpen van storingen.

Het beroep van elektrotechnici is een breed vakgebied, waardoor er verschillende specialisaties zijn binnen het vakgebied die een elektrotechnici kan beoefenen. (…opzoeken enkele specialisaties…). Door de enorme stijging van het gebruik van elektrische apparaten zal er altijd behoefte zijn aan elektrotechnici, echter kan het wel voorkomen dat door een negatieve verandering in de economie (denk hierbij aan een recessie of crisis) enkele functies in het vakgebied (tijdelijk) afneemt in behoefte. Iemand die werkzaam is in het vakgebied Elektrotechniek moet constant up-to-date blijven als het aankomt op kennis (van elektrotechniek). Indien elektrotechnici hun kennis niet up-to-date houden, dan zullen zij ook moeilijk(er) aan een baan komen dan mensen met kennis die wel up-to-date is.

http://www.groenewegendelft.nl