Leg me link
Image default
Gezondheid

Zorgverzekering flexmigrant

Wanneer u als werkgever tijdelijk buitenlandse arbeidsmigranten in dienst krijgt, dan komt hier veel bij kijken. Er moet een aantal zaken geregeld worden, waaronder de aanvraag van een ziektekostenverzekering voor buitenlander. Dit is verplicht in Nederland, zelfs als een werknemer al een zorgverzekering heeft in het land van herkomst. Om het gehele proces makkelijker voor u te maken is in 2009 HollandZorgin het leven geroepen. Wij zijn gespecialiseerd in zorgverzekeringen voor zogeheten flexmigranten. Op ons werkgeversportaal kunt u de polisadministratie van uw personeel raadplegen. We bieden zorgverzekeringen op maat doordat naast onze basisverzekering ook aanvullende zorgverzekeringen bij ons afgesloten kunnen worden.

Voordelen HollandZorg

Uitzendbureaus die gebruik maken van HollandZorg voor hun flexmigranten, profiteren van een aantal voordelen. Zo kunnen flexmigranten zeer gemakkelijk aan- en afgemeld worden op ons werkgeversportaal. Dit portaal sluit naadloos aan op alle veelgebruikte salarissoftware, zodat u alle salarisadministratie maar één keer hoeft in te voeren. Als een medewerker na uitschrijving weer ingeschreven wordt, dan kan het eerder gebruikte polisnummer en de zorgpas behouden blijven. Ook is het prettig om te weten dat ingediende declaraties binnen tien werkdagen worden vergoed.

Europese zorgpas

Wie een zorgverzekering afsluit bij HollandZorg krijgt een zorgkaart van ons. Hierop zijn de noodzakelijke gegevens terug te vinden. Deze Europese zorgpas is tevens ook uw EHIC kaart en hiermee kunt u in Europa, EER-landen en Zwitserland gebruik maken van urgente medische zorg. Aangezien de dekking van zorgkosten verschilt per land, krijgt u niet altijd het gehele bedrag vergoed. Welke medische behandelingen vergoed worden en welke kosten gedekt worden, kunt u vinden op de website van de Europese commissie. 

Meer informatie

Op de website van HollandZorg vindt u meer informatie over onze zorgverzekeringen en over aanverwante zaken als verblijfsvergunningen. Natuurlijk kunt u ook altijd contact opnemen met onze klantenservice. We adviseren u graag en beantwoorden al uw vragen.

https://www.hollandzorg.com/