Leg me link
Image default
Electronica en Computers

De inkjetprinter, een printer voor thuis of op het werk?

De inkjetprinter is een printer die vloeibare inkt gebruikt en deze op papier uitspreid. Er wordt eigenlijk met kracht een druppeltje inkt op het papier gespoten. De eerste inkjetprinter die is gemaakt stamt uit april 1971. Pas 13 jaar later in 1984 kwam de eerste inkjetprinter op de markt genaamd: de Thinkjet.

Tegenwoordig stappen steeds meer bedrijven over op de inkjetprinters, omdat deze in verhouding zuinig zijn met het gebruik van het inkt bij het printen. Deze printers zijn in alle soorten en maten te koop met elk hun eigen voordelen. Neem bijvoorbeeld de Continuous inkjet printer, welke de mogelijkheid geeft dat je tussen het printen door de inktfles kan bijvullen. Dit zorgt ervoor dat stilstand van het printen tot een minimum wordt beperkt.

De meeste huishoudens bezitten waarschijnlijk de simpelere kabelprinters of de draadloze printer. De kans is kleiner dat je in een huishouden een QR code printer of een ander soort printer aan zult treffen waarmee je diverse materialen kunt bedrukken. Wel zul je de inkjetprinters steeds vaker aantreffen in de voedings-, genotsmiddelen-, drank-, farmaceutische, kabel- en de automobielindustrie.

De inkjetprinters worden gekenmerkt als perfect, briljant , snel en economisch. Ze bezitten een hoge betrouwbaarheid als het gaat om printkwaliteit, hebben lage kosten in het verbruik en zijn veelzijdig en flexibel.

Zonder inkt kun je niet printen. Echter zijn er diverse soorten inkt op de markt voor de specialere type printers zoals de QR code printer en de Inkjetprinter. Er is inkt dat gebaseerd is op water en inkt gebaseerd op oplosmiddelen (solventen). Inkt gebaseerd op water komt het meeste voor en zijn niet of weinig schadelijk voor mens en natuur. Deze inkt wordt in bijna alle inkjetprinters voor op kantoor of thuis gebruikt. De reden dat inkt gebaseerd op oplosmiddelen minder gebruikt wordt is vanwege het feit dat deze inkt schadelijk is en in de meeste gevallen een sterke geur afgeeft. Deze inktsoort zul je dus niet gauw aantreffen in je printer thuis.

http://www.kba-metronic.com/nl/