Leg me link
Image default
Bedrijven

Je eigen bedrijfje beginnen? Let op!

Wanneer je je eigen bedrijfje wil beginnen, staat er je heel wat te wachten. Er zijn immers heel veel dingen waar je rekening mee moet houden, van regelgeving en vib tot het management. Je wil immers niet dat je bedrijfje mislukt door kleine fouten! Daarom zetten we hier een aantal zaken op een rijtje, zodat jij je bedrijfje kan leiden zonder zorgen!

 

1. Management

Een van de belangrijkste dingen wanneer het op je bedrijfje aankomt, is management. Je eigen productiviteit en dat van eventuele werknemers hangt serieus af van of het management goed is. Wanneer je de manager bent, maar geen ervaring hebt, zorg je bent dat je zo goed mogelijk geïnformeerd bent. Zo kan je bijvoorbeeld boeken lezen of een cursus doen. Als je eerlijk bent en door hebt dat je niet de beste manager bent voor je bedrijfje, is het misschien tijd om een stapje opzij te zetten en iemand beter in te huren.

 

2. Juridische zaken en regels 

Een ander aspect van een eigen bedrijfje hebben, is in orde zijn met de juridische zaken. Je wil immers niet dat je opeens fikse boetes moet betalen, of dat je licentie wordt ingetrokken. Een ander iets waar je op moet letten, afhankelijk van het soort bedrijfje, is dat je in orde bent met vib. Een vib is een veiligheidsinformatieblad, dat uitleg geeft over verschillende aspecten van je producten. In sommige gevallen, vooral als je werkt met chemische producten, is het hebben van een vib zelf verplicht!

 

3. Werknemer vertrouwen

Een indicatie van een gezond bedrijf is vaak hoe gelukkig de werknemers zijn. Het gemoed van je werknemer, hun trots en het vertrouwen in het bedrijf hebben immers een grote invloed op de productiviteit. Door een positieve werkomgeving te creëren, zorg je er dus voor dat deze investering op lange termijn goed uitdraait!  

https://www.devibfabriek.nl/