Leg me link
Image default
Woning en Tuin

Maak de badkamer een beetje leuker

Het gezellig maken van je badkamer is steeds meer in trek. Was het toilet en de badkamer vroeger alleen interessant voor functionele spullen. Tegenwoordig maken we ook van ons toilet en badkamer een waar paradijs! En waarom ook niet? Als het kan, moet je het zeker niet laten!

Een badkamer gezellig maken doe je bijvoorbeeld door een badmat voor je toilet te leggen en als er ruimte is, ook een badmat naast het bad of naast de douche. Zo voelt de vloer comfortabel aan als je uit het bad stapt en kom je niet meteen met je blote voeten op die koude vloer terecht. Om de badkamer sfeer te geven kijken we bij het kopen van een badmat vooral naar de kleur en uitstraling van die badmat. Wij adviseren je in deze om tevens naar de veiligheid van die badmat te kijken. Zit er antislip onder het kleed? Zo niet, blijft het kleed dan wel liggen als je erop stapt? Als dat niet het geval is, kun je dit probleem heel makkelijk oplossen door een antislip onderkleed onder de badmat te leggen. Uiteraard kun je in plaats van een badmat ook een antislipmat op de vloer leggen. Deze zijn tegenwoordig naast de effen kleuren ook verkrijgbaar met palmbladeren, tegelprintjes en bloemen. Vind je dat de douchecabine ook nog wel een tintje mag krijgen? Gebruik dan raamfolie. Plak het raamfolie aan de buitenkant van je douchecabine en kies bijvoorbeeld voor een gezandstraald folie of melkglasfolie. Deze laten wel licht door, maar zorgen ervoor dat je vrij anoniem onder de douche kunt staan. Je kunt hierbij van dichtbij hele lichte contouren zien. Wil je je badkuip eventueel ook voorzien van antislip? Kies dan voor hippe antislipstickers of kies voor een goede antislipmat voor in de douche of bad.

Het sfeervol aankleden van je badkamer doe je vervolgens met accessoires. Een paar kaarsen doen het altijd erg goed. En als er voldoende licht is, is een klein plantje in je badkamer natuurlijk ook gezellig.