Leg me link
Image default
Woning en Tuin

9 maanden invulboek

Hoe leuk is het om niet alleen van de tijd ná de geboorte, maar ook van de periode daarvóór (namelijk de zwangerschap) herinneringen vast te leggen? Je kunt dit natuurlijk zelf doen in een eenvoudig plakboek of schrift, maar leuke herinneringen bewaren kun je ook doen in zogenaamde ‘9 maanden invulboeken‘, die hier speciaal voor ontworpen zijn.

 

Waarom een 9 maanden invulboek?

Het vastleggen van herinneringen aan de zwangerschap in een speciaal boek is echt iets van de laatste jaren. Iedereen kent van vroeger wel de leukste babyboeken, waarin je foto’s en herinneringen van het eerste levensjaar van je kindje kunt bewaren. Speciale boeken voor de periode van de zwangerschap waren er toen vrijwel niet. Vreemd eigenlijk, toch? De periode van de zwangerschap is immers minstens zo bijzonder. Je leeft dan immers helemaal toe naar de komst van de baby en er gebeurt van alles, zowel in je lichaam als qua voorbereiding op de geboorte. Reden genoeg om ook daarvoor een speciaal boek te maken.

 

Wat kun je vastleggen in een 9 maanden invulboek?

Er zijn tegenwoordig heel veel soorten invulboeken over de zwangerschap te koop. Veel daarvan hebben al een (gedeeltelijk) vastgelegd format, met bijvoorbeeld aparte ruimtes voor echofoto’s, foto’s van de zwangere buik, foto’s van het babykamertjes, et cetera. Het format kan uiteraard van boek tot boek verschillen. Vaak is het ook mogelijk om je eigen twist aan het boek te geven. Enkele andere leuke ideeën om zelf te verwerken in het boek zijn:

1. Schrijf eens op hoe je familie en vrienden reageerden op de aankondiging van de zwangerschap. Waren ze verrast of juist niet?

2. Hoe vond jij het zelf om zwanger te zijn? Verliep de zwangerschap voorspoedig of had je bijvoorbeeld last van kwaaltjes?

3. Plak ook eens foto’s in van bijvoorbeeld de gender reveal party of de babyshower.

 

Voor wie is dit leuk om te kopen?

Uiteraard is het voor een aanstaande moeder zelf leuk om een zwangerschapsinvulboek te kopen, maar dit is ook een super leuk cadeautje om aan je zwangere zus, vriendin et cetera te geven! Bijvoorbeeld tijdens de babyshower of gewoon aan het begin van de zwangerschap. Zeker weten dat dat gewaardeerd wordt! De gemiddelde prijs van een 9-maanden invulboek is circa 25 tot 30 euro. Voor veel mensen zal dit prima in hun budget vallen en daarmee is dit een heel geschikt zwangerschapscadeau!