Leg me link
Image default
Dienstverlening

Moet u uw elektrische paneel vervangen?

Als huiseigenaar weet u al dat er soms dingen in huis moeten worden gerepareerd. Leidingen verslijten, airconditioning breekt en een heleboel andere dingen moeten worden vervangen, en het elektrische paneel, ook wel stroomonderbreker genoemd, is geen uitzondering. Maar de vraag is nu hoe weet u dat uw elektrische paneel moet worden vervangen? Laten we eens kijken naar enkele tekenen en redenen die bevestigen dat het tijd is om uw elektrische circuit te upgraden. Het eerste teken is: als je in een oud huis woont, onthoud dan dat de meeste huizen zijn gebouwd met het zekeringkast systeem. Dit type schakelkast heeft zekeringen die doorbranden als ze te heet worden. Daarom moeten dit soort zekeringen worden vervangen door een gekwalificeerde elektricien. Met stroomonderbrekers schakelt de stroomonderbreker uit als er te veel stroom doorheen stroomt dan hij aankan, hoewel je hem gewoon weer kunt inschakelen, maar als het te vaak gebeurt, is dit een zekere bevestiging dat je het elektrische paneel moet vervangen. Een ander teken is wanneer uw huis lamp begint te flikkeren, wat betekent dat uw lampen niet genoeg stroom krijgen. Dit kan een teken zijn dat u uw elektrische paneel moet vervangen omdat het niet langer aan de behoeften van uw huis kan voldoen.

Oud elektrisch paneel

Een andere reden waarom u zou kunnen overwegen om uw elektriciteitskast te vervangen, is als deze meer dan 18 jaar oud is. Merk allereerst op dat huizen tegenwoordig meer stroom nodig hebben dan vroeger. De meeste huizen hebben nu meer dan één televisietoestel, keukenapparatuur en vele andere gadgets die meer elektriciteit nodig hebben. Hierdoor is het elektrische systeem van uw huis mogelijk niet ingesteld om aan uw elektriciteitsbehoeften te voldoen.

Veel stopcontacten

Als je veel stopcontacten in huis gebruikt, verbruik je dus ook meer stroom. U moet uw elektrische systeem beoordelen en ervoor zorgen dat het is uitgerust om aan uw elektrische behoeften te voldoen. Meestal zijn er meerdere tekenen dat u uw stroomonderbreker moet vervangen. Als uw stroomonderbreker bijvoorbeeld oud is, is de kans groter dat u problemen heeft met een verbrande geur of flikkerende lichten. Evenzo, als u meer stopcontacten hebt gebruikt, is de kans nog groter dat u de stroomonderbrekers vaker moet resetten. Dit alles betekent dat u mogelijk een nieuw elektrisch paneel nodig heeft. Onthoud echter dat het geen doe-het-zelf-project is. U dient uw plaatselijke erkende elektricien te bellen om u te helpen met de vervanging om uitstekend werk te garanderen en u en uw gezin te beschermen tegen elektrische gevaren.