Leg me link
Image default
Auto's en Motoren

Goedkoop jouw scooter verzekeren, kan dit?

Dat ieder voertuig op de openbare weg voorzien moet zijn van een verzekering weten we inmiddels. Maar wist jij ook dat vrijwel iedereen op zoek is naar een goedkoop scooter verzekeren om te realiseren. Alleen waar dien je op te letten en wat is verstandig om verzekerd te hebben?

 

Als eerste zal je moeten weten dat er diverse soorten verzekeringen zijn voor een scooter of brommer. Heb je een wat oudere scooter? Dan zal je voldoende hebben aan een WA dekking. Schaf je een nieuwe scooter aan? Wees er dan van bewust dat je er ook voor kiest om voor diefstal te verzekeren.

 

Waarom een nieuwe scooter voor diefstal verzekeren? 

Een nieuwe scooter komt net uit de winkel en ziet er dus als nieuw uit. Dit betekent ook direct dat de kans op diefstal enorm groot is helaas. Hier kunnen we op het moment vrij weinig aan doen, maar we kunnen het hierdoor wel verzekeren. Je krijgt dan de dagwaarde mits de scooter op slot is gezet met een ART goedgekeurd slot van categorie 3. 

 

Ook joyriding ben je dan voor verzekerd en dat is wel prettig om te hebben. Eigenlijk ben je met een WA+ het beste verzekerd wanneer je een nieuwe scooter hebt gekocht. Wil je het plaatje helemaal compleet maken? Dan kan je ervoor kiezen om een WA+ diefstal én aanrijding, oftewel All Risk te verzekeren. De kosten liggen hiervoor wel iets hoger maar dan ben je wel compleet verzekerd.