Leg me link
Image default
Dienstverlening

Onderhandelen over het salaris

Soms zijn jouw arbeidsvoorwaarden voor de gehele bedrijfstak vastgelegd in een Cao, dit is een afkorting voor Collectieve Arbeid Overeenkomst. ). Zo heeft de schilder branche een eigen schilders cao. In deze collectieve overeenkomst staan bindende afspraken die voor iedereen gelden (loon, loonsverhoging, vakantiedagen, werktijden, pensioen regeling, betaling van overwerk, toeslagen, proeftijd, opzegtermijn etc.). Het kan ook voorkomen dat jouw bedrijfstak of bedrijf geen Cao heeft, dan dien je zelf te onderhandelen over jouw salaris. Dit is een functie die niet voor iedereen is weggelegd omdat het onderhandelen nog een vrij tricky proces is. De onderhandeling is een zogenoemd moment van de waarheid en dan moet je natuurlijk wel het maximale er uit zien te slepen. Om jou te helpen een goede onderhandelaar te worden volgen er nu een aantal tips om jouw onderhandelresultaat omhoog te krikken.

De belangrijkste tip die ik jou kan geven is toch wel dat je niet te veel op de feiten vooruit moet lopen. Onderhandel dus pas over jouw salaris als je daadwerkelijk ook de baan binnen hebt gekregen. De baas heeft dan namelijk al besloten dat jij de meest geschikte kandidaat voor een bepaalde functie bent en dat mag dan ook best wat kosten. Je hebt als het ware de bovenliggende positie verworven in de strijd.

Het is altijd beter om jouw kaarten voor je te houden, vertel niks over jouw vorige salaris, vertel ook niet met welk getal je tevreden zou zijn en laat vooral jouw baas het eerste bod uitbrengen. De kans is dan aanwezig dat hij hoger bied. Hij geeft als het ware een richtlijn waar je op uit kan komen.

Het eerste bod is er om over onderhandeld te worden. Zit je vast in de onderhandeling over loon? Probeer dan jouw salaris op te leuken door betere secundaire arbeidsvoorwaarden er uit te slepen. CBBS is al jaren een toonaangevend kantoor voor salarisverwerking de kans is groot dat zij jouw pas veroverde baan zullen verwerken en zorgen er voor dat het loon op jouw rekening komt te staan.

http://www.cbbs.nl