Leg me link
Image default
Woning en Tuin

Fleurige lampenkappen

Fleurige lampenkappen

Onze interieurs gaan meer en meer naar rustige kleuren, neutrale tinten en eenvoudige vormen. Je zou dan denken dat jouw lampenkappen in dezelfde stijl moeten zijn: de kapjes in wit, beige of lichtbruine stof? Neen hoor, niks is minder waar. Zelfs in een strak interieur met heel zachte kleuren kunnen lampenkappen in fleurige patroontjes perfect tot hun recht komen. Bij fleurige lampenkappen denken we misschien aan de ouderwetse bloemetjesmotieven bij onze oma’s. Gelukkig zijn we dit stadium al lang voorbij en zijn er veel leukere stofjes te verkrijgen. Streepjes, bolletjes, bloemetjes of ruitjes: het maakt niet uit. Wat je ook kiest, het zal je omgeving opfleuren.

Fleurige lampenkappen kunnen altijd wel in de kinderkamer, de badkamer, de hall of de hobbykamer. Daar passen ze zeker in. Kamers waar je vaak vertoeft zoals woonkamer of eetkamer of keuken zou ik niet direct volstouwen met al te veel kleuren. Daar ga je dan voor één of twee gekleurde lampenkappen. Eventueel laat je dezelfde motieven of kleuren door het ganse huis terugkeren. Combineer ze bijvoorbeeld met kussens of kleine overgordijntjes in dezelfde stof. Wat ook leuk is: neem een stukje van dezelfde stof en kader dit in. Het is een speelse manier om patronen en kleuren te laten terugkeren op verschillende plaatsen in je woonomgeving.

Natuurlijk kan je kiezen voor een huisinrichting die volledig vol kleurtjes zit. Daar is niets mis mee. In dat geval kunnen een paar felgekleurde lampenkappen er zeker nog bij. Maar hou het vooral in dezelfde tinten of kleuren. Doe bijvoorbeeld geen oranje streepjes bij paarse bolletjes. Bolletjesmotief samen met streepjesmotiefje gaan wel samen zolang ze in dezelfde kleur zijn. Een gouden raad: overdrijf vooral ook niet. Een interieur dat er uitziet als een poppenkastje: daar word je op de duur wel moe van. Dit gaat als stijlloos aangevoeld worden en snel tegensteken.

Zoals bij alles kunnen we stellen dat het een kunst is om een evenwicht te zoeken tussen kitch en stijl, tussen te weinig en overdrijven. Ook voor lampenkappen geldt dit. Ze zijn er tenslotte om de kleuren van je meubelen, muren, vloer en plafond bij te springen en tot één leuk fris jong en trendy geheel te brengen. Keuze is er te over, daar hoef je je geen zorgen om te maken. 

Ga op zoek via internet, interieurwinkels of zelfs in tweedehandswinkels of rommelmarkten. Je vindt zeker en vast die paar fleurige lampenkappen die nog ontbreken in jouw interieur!

http://www.lampenkappen-expert.nl/