Leg me link
Image default
Zakelijk

Ongediertebestrijding tegen overlast

Heb jij in jouw pand overlast door ongedierte, of denk je dat het wel eens zou kunnen dat er ongedierte zou kunnen zitten? Wacht dan niet te lang en schakel ongediertebestrijding in! Vooral in panden met voedingsmiddelen kan ongedierte grote schade aanrichten. Echter is het in elke branche natuurlijk enorm vervelend. Je wil ook niet dat alle kabels worden doorgebeten door muizen of ratten.

Schade en gevolgen

 

Naast fysieke schade kan ongedierte ook schadelijk zijn voor de gezondheid. Er kunnen schimmels, ziekten of bacteriën worden verspreid via het ongedierte. Om dit soort schade en gevolgen te voorkomen, is het belangrijk om ongediertebestrijding in te schakelen. Niet alleen bij oude panden komt dit voor, ook bij nieuwe panden kan het helaas voorkomen dat ongedierte binnentreedt. Controleer dus altijd eens in de zoveel tijd alle gangetjes en hoekjes.

 

Verwering over bestrijding

 

Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van milieubelastende bestrijdingsmiddelen. Daarom wordt er eerst gekeken of er gebruik kan worden gemaakt van verwering. Bij knaagdierwering wordt er gezorgd dat alle gaatjes en kiertjes van het pand dicht worden gemaakt om te voorkomen dat knaagdieren binnen kunnen treden. Bij vogelwering worden er bijvoorbeeld netten of pulssystemen aangebracht om vogels te weren.

 

Mocht het niet anders kunnen of is er echt te veel ongedierte in het pand aanwezig, dan wordt er gekeken naar de mogelijkheden om op een manier te bestrijden die zo min mogelijk het milieu belast.