Leg me link
Image default
Bedrijven

Het samenwerken met een goede Mediator Gieten

Een goede Mediator in Gieten kan u helpen in het geval dat een geschil vast loopt. U kunt van te voren in een contract vaststellen dat u in het geval van een geschil naar een Mediator Gieten in plaats van naar een rechtbank te gaan. Het voordeel van een Mediator Gieten is dat het achter gesloten deuren plaatsvindt. Dit geldt niet voor een rechtszaak. Dit zorgt er in zakelijk  verband dus voor dat concurrenten informatie over contracten kunnen verkrijgen. Dan is het dus vaak een betere optie om een Mediator Gieten in te schakelen. Daarnaast is het zo dat er veel mensen zijn die meer weten over de specifieke gang van zaken in uw bedrijfstak dan een rechter. Een rechter is namelijk niet heel erg verdiept in bepaalde aspecten. Hiervoor worden deskundigen gebruikt.

Verhaal delen

Een Mediator Gieten laat beide partijen hun verhaal doen. Daarbij worden ook geschriften door gekeken. Het kan zijn dat de conclusie van een Mediator Gieten anders is dan dat die van een rechter zou zijn. In principe heeft de uitspraak van een Mediator Gieten geen rechtskracht, maar vaak wordt er van te voren een contract getekend waarbij de partijen afspreken dat zij zich neer zullen leggen bij de conclusie van de Mediator Gieten. Dat is een fijn idee.

Uitkomst

De Mediator Gieten kijkt wat de beste oplossing heeft. Dit betekend dat er wordt gekeken naar de beste manier om beide partijen tevreden te stellen .Daardoor is de Mediator Gieten niet altijd alleen maar bezig met het recht toepassen. Soms geeft het recht namelijk een uitkomst waar beide partijen niet tevreden mee zullen zijn. Dan is het handiger om een andere oplossing te kiezen die beter aansluit bij de wensen van de beide partijen. De Mediator Gieten zal zich hier dan ook volledig voor inzetten.