Leg me link
Image default
Alarmsysteem

Op latere leeftijd een huis kopen? Hier moet u rekening mee houden

Op latere leeftijd een huis kopen? Hier moet u rekening mee houden

Wanneer u op zoek bent naar – of een huis bouwt – later in het leven, zijn er enkele veiligheids- en gemaksfuncties die u in gedachten moet houden. Gebruik dit als een gids om het ideale huis voor uw gouden jaren te vinden.

Plan vooruit voor een zorgeloos leven
Volgens een onderzoek van Better Homes and Gardens is 57% van de babyboomers (49-57 jaar oud) van plan om uit hun huidige woning te verhuizen. Velen zoeken voor hun levenseinde huizen net voor hun pensioen met plannen om een ​​onafhankelijke, actieve levensstijl te leiden.

Heb je overwogen waar je met pensioen wilt gaan? Als je de meeste mensen bent, ben je waarschijnlijk nog steeds gezond en mobiel. Als u echter van plan bent om de komende 20 tot 30 jaar in uw nieuwe huis te verblijven, wilt u misschien vooruit denken aan toekomstige behoeften en overwegen:

  • Ruime gangen voor rolstoelgebruikers of wandelaars
  • Hoofdslaapkamer op de begane grond
  • Op ooghoogte opbergkasten voor gemakkelijke toegang
  • Bijgevoegde garage
  • Toegang zonder trappen
  • Non-slip vloeren, zoals vloerbedekking
  • Badkamer handgrepen en handgrepen
  • Inloopdouche of bad

Verlies van mobiliteit en behendigheid is een natuurlijk onderdeel van ouder worden. De bovenstaande functies helpen je comfortabel te leven terwijl je ouder wordt.

Buurt Accommodaties
Maak uzelf daarnaast vertrouwd met de accommodaties die uw potentiële buurt te bieden heeft. Kijk of lokale supermarkten bezorgdiensten aanbieden of dat verenigingen van ouderenverenigingen zich op het gebied richten. (Meals on Wheels biedt bijvoorbeeld een opzoektool met postcode om de gebieden aan te tonen die ze bedienen.) Hoewel deze accommodaties misschien geen actuele behoefte zijn, is het mogelijk dat u ze in de toekomst wilt hebben.

Houd ook rekening met uw buren en voorzieningen in de buurt. Kom je dicht bij een  huisarts? Breng uw reguliere activiteiten in kaart om ervoor te zorgen dat uw boodschappen niet te ver weg zijn.

Beoordeel bovendien de veiligheid van uw buurt. Een kijkje in de demografische gegevens van uw buurt, de geschiedenis van de misdaad en de aanwezigheid van de politie bieden u de basis om het gebied te begrijpen. Een goede bron voor deze informatie kan uw lokale huisbeveiligingsprovider zijn. Ze hebben meestal een goede impuls aan wat er gebeurt in de gemeenschappen die ze bedienen.

Houd persoonlijke veiligheid top of mind
Ondanks het vinden of bouwen van een huis met alle bovengenoemde voorzieningen, is een persoonlijke veiligheid nog steeds een reële mogelijkheid wanneer u op een bepaalde leeftijd komt. Overweeg daarom om een ​​persoonlijk noodresponssysteem (PERS) te kopen. Met deze apparaten kunnen senioren hun onafhankelijkheid behouden en tegelijkertijd voldoen aan de veiligheids- en comfortbehoeften.

Naarmate je ouder wordt, veranderen je behoeften. Wees er zeker van dat je nieuwe huis je in staat stelt om een ​​onafhankelijk en gelukkig leven te leiden gedurende vele, vele jaren met een goede planning nu.

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag