Leg me link
Image default
Alarmsysteem

Sleutels kwijt, wat nu?

Sta je thuis en ben je je autosleutels kwijt of sta je elders? Thuis kun jij je reservesleutels pakken of je slot openen met lockpicking en hopen dat je de sleutels terug vindt. Zo niet laat dan de volgende dag meteen nieuw reservesleutels maken. Ben je de sleutels verloren, of zijn ze gestolen. In dit laatste geval moet je hiervan meteen melding maken. En je auto veilig in een gesloten garage weg zetten.

Sta je onderweg en ben je na een tussenstop je sleutels kwijt dan heb je een groot probleem. Kan een huisgenoot misschien de reservesleutels brengen. Zo niet dan laat je je ophalen, door de ANWB of door je garage. Met het chassisnummer zal jouw garage nieuwe sleutels kunnen maken. Ga niet breken en wrikken om zelf de auto open te breken. Er zullen zeer zeker blijvende sporen zichtbaar blijven.

De kosten die je moet maken nadat je de sleutel kwijt bent geraakt zullen afhangen van het soort slot en sleutel. Is dit met of zonder alarm? Zorg ervoor dat er nooit een naam of een adres op de sleutel bos staat. Lastig als er een eerlijke vinder opduikt, maar prima voor mensen met andere plannen. Bij diefstal altijd de politie laten weten dat je je sleutels kwijt bent. Dit is belangrijk voor de verzekering als je auto wordt gestolen.

 

Huisdeur op slot en sleutel kwijt!

Daar sta je dan, na een heel gezellige vakantiedag weer thuisgekomen. Je kunt niet naar binnen. De huisdeur is op slot en jij bent je sleutel kwijt. Het hele gezin in rep en roer. Iedereen moet nu ineens naar de w.c. Wat een ellende! De hond staat aan de andere kant te kwispelen en te blaffen. Hij is blij dat de baasjes weer thuis zijn.

Lag er nu in de buurt of bij oma en opa maar een sleutel of lockpicks. Helaas is dit niet het geval. Een calamiteitendienst bellen, of er een slotenmaker kan langskomen. Gelukkig staat zij dag en nacht voor je klaar, net zoals de ANWB voor automobilisten klaar staat. Eerst even bij de buren op het internet een telefoonnummer opzoeken. Wat ben je toch afhankelijk van een sleutel! Te voorkomen is dit natuurlijk nooit. Wel is het van belang om te weten of jouw sleutel is gestolen of dat je hem verloren hebt (hopelijk staan er geen gegevens op het label). Voor alle zekerheid, veiligheid en jouw rust dien je het slot te vervangen.

 

http://www.lockpickinguniversiteit.nl/cilinderslot-door-de-midden-geboord/