Leg me link
Image default
Woning en Tuin

Wat kun je vragen van een makelaar?

Er zijn verschillende opvattingen over wat er allemaal te verwachten is als je een makelaar inschakelt. Is een makelaar nu iemand die alleen mensen laat zien wat de mooie dingen in het huis zijn als deze geïnteresseerd zijn of gaat hij ook actief op zoek naar kopers? Al dit soort vragen gaan rond en er zijn maar weinig mensen die echt een antwoord hebben op deze vraag, in ieder geval is er geen consensus over. In deze blog zal ik jullie meenemen met mijn persoonlijke visie op wat er van een makelaar gevraagd mag en misschien wel moet worden. Lees er meer over op onze blogsite: Woning-en-interieur.nl.

Hoe ik tegen een makelaar aankijk

Mijn mening is dat een makelaar een essentiële rol speelt in de verkoop van een huis, dit stopt dus niet bij het rondleiden van potentiële kopers door het huis, maar actief opzoek gaan naar hen. Dit betekent dat het belangrijk is dat een makelaar een groot netwerk heeft waarin hij op zoek kan gaan naar mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in het huis of appartement. Een van de eerste dingen die een makelaar dus doet zodra een huis te koop staat is mensen op de hoogte stellen van de advertentie, op deze manier worden mensen bekend van de aanbieding. Dit betekent niet dat ze het direct willen kopen, maar wellicht dat er mensen zijn in hun netwerk die op zoek zijn naar een huis. Op deze manier houd je de balletjes hoog.

Dus het schoolvoorbeeld van een makelaar

Een makelaar waar iedereen van droomt is iemand die zelfstandig te werk gaat en de mix zoekt tussen het snel verkopen van een huis en tegen een redelijke prijs. Met de verkoper moet vooraf worden afgestemd wat belangrijker is, is de verkoop urgent of kan het nog wel even wachten op een goed bod. Een makelaar moet hiernaast iemand zijn die vlot is, goed een relatie kan opbouwen en een netwerk heeft binnen het juiste segment woningen, zo moet iemand die bij een makelaar werkt die grote huizen verkoopt ook een netwerk hebben binnen het elitaire clubje, dit is een stuk handiger dan als dit van elkaar afwijkt.