Leg me link
Image default
Bedrijven

Trampoline soorten

Bij veel kinderen straat een trampoline hoog op het verlanglijstje als je vraagt wat ze graag willen. Trampoline springen is namelijk erg leuk. Maar voor ouders is het moeilijk om te bepalen wat voor trampoline je nou precies moet kopen. Lees in dit artikel over de verschillende trampolines die er zijn en welke het beste kan worden aangeschaft.

De twee bekendste trampolines zijn de trampoline met de metalen veren en de trampoline met veren van bungee elastiek. De trampoline met bungee elastiekring veren zorgt ervoor dat het lichaam niet wordt overbelast. De trampoline is namelijk goed voor je gewrichten, botten en tussenwervelschijven. Vele mensen hebben de minitrampoline met metalen veren. Bij metalen veren kan wel schokbelasting ontstaan op de gewrichten en de rug. Metalen veren zijn ook veel harder in vergelijking met de bungee elastiekring veren. Tevens zijn de bungee veren ook veiliger dan de metalen veren. Bovendien biedt deze trampoline een langere afremfase waardoor het springen een stuk effectiever is. Uit onderzoek blijkt dat trampoline springen een hele goede manier is om in  beweging te blijven. Het heeft namelijk erg veel voordelen wanneer je regelmatig gebruik maakt van de trampoline. Vooral voor volwassene is het erg goed. Waar het voor kinderen vaak gewoon een leuk speeltoestel is, kan het volwassene en ouderen helpen om meer te bewegen. Met het trampoline springen wordt je spijsvertering verhoogd waardoor het helpt om overtollig vetweefsel te verliezen. Bovendien  is trampoline springen best intensief maar heeft het maar minimale schokbelasting aan de knieën, enkels en rug. Daarnaast zou de trampoline er ook voor zorgen dat de houding verbeterd, mobiliteit, coördinatie en reactievermogen beter wordt. Bovendien is het goed voor de bekkenbodemspieren en vergroot het je ademscapaciteit.

Het is wel belangrijk dat je het trampoline springen rustig opbouwt wanneer je net begint, omdat het redelijk intensief is. Het springen op een trampoline springmat zou je ongeveer drie keer per week voor 20 tot 30 minuten moeten doen.

http://trampolines.nl