Leg me link
Image default
Bedrijven

3D Printen met hoge temperaturen

Het printen van voorwerpen wordt steeds normaler geacht, deze nieuwe manier van produceren wordt uitgevoerd door printers. Deze printers hebben een printerbed, dit printerbed kan heel heet worden denk hierbij aan temperaturen boven de 200 graden Celsius. Deze temperaturen zijn nog om de materialen te kunnen smelten, zo dar zij als het ware in de vorm van het product gegoten kunnen worden. Men moet rekening houden met deze hete tempraturen en dat de producten eerst af moeten koelen. Ook is het belangrijk dat er genoeg ventilatie aanwezig om de gecreëerde voorwerpen kunnen afkoelen maar ook dat de vaak giftige lucht weg kan en dat deze niet direct wordt ingeademd. Neem daarom in acht dat als u wilt beginnen met 3d printen, dit allemaal goed geregeld is.

 

Dit komt doordat de meeste materialen een basis hebben van plastic, dus wees daarom extra voorbereid zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een materiaal dat veelvoudig gebruikt wordt is hips. Dit materiaal is een gemakkelijk te gebruiken materiaal, deze kan dus gerust vermengen met andere materialen om een nog sterkere vorm te krijgen. Ook de temperatuur om dit materiaal te printen is vrij hoog, namelijk 220 tot 270 graden. Op deze temperatuur smelt het materiaal en kunt u deze toepassen op uw design. HIPS is verkrijgbaar in veel kleuren en is daarom uiterst geschikt voor meerdere projecten.

 

Een ander materiaal dat al bekend is over velen is p12-nylon. Dit materiaal wordt tegenwoordig veelvoudig gebruikt in vrijwel alles. Van dit materiaal worden kleren, muziek snaren en veel andere producten. Dit materiaal is daarom zeer geschikt voor een 3d printer, ook de temperatuur van dit materiaal is redelijk hoog namelijk rond de 220 graden Celsius. Nylon hecht zich gemakkelijk, daarom kan het gebruikt worden met verschillende materialen, ook is het mogelijk om nylon ergens boven op te printen.

https://www.3dfilament.supplies/