Leg me link
Image default
Vervoer en transport

De rolstoeltaxi, de manier om mobiel te zijn als immobiele

Er zitten veel mensen in een rolstoel, voor deze mensen is het lastig om zichzelf in korte tijd te vervoeren, een rolstoeltaxi is een goede oplossing voor hen. Voor de meeste mensen zal dit nog een onbekend concept zijn, voor hen zal ik nog even kort toelichten wat een rolstoeltaxi precies is. Eigenlijk is het niet heel ingewikkeld, de naam zegt het al, een rolstoeltaxi is een taxi die speciaal ontworpen is om mensen in een rolstoel te vervoeren, of andere gehandicapten. Er zijn nog niet veel bedrijven gespecialiseerd in deze dienst, hier in de regio is Noot voor zover ik weet de enige aanbieder, hierbij moet ik wel zeggen dat er geen uitgebreid marktonderzoek vooraf gegaan is voordat ik deze blog begon te schrijven.

Reizen in een rolstoeltaxi

Het unieke aan een rolstoeltaxi is dat het niet alleen het model auto is dat verschilt van een reguliere taxi, de rijstijl van de chauffeur is wel degelijk aangepast aan de fysieke conditie van de passagier. Zo wordt gezorgd dat bochten en rotondes voorzichtig benaderd worden zodat de rem zo min mogelijk ingetrapt hoeft te worden, dit is zeer aangenaam voor de inzittende omdat hierdoor de rit comfortabel blijft. De chauffeurs van Noot hebben allen speciale opleidingen gevolgd om in een rolstoeltaxi te mogen rijden, het is namelijk een vak op zich wat niet voor iedereen is weggelegd. De bestuurder van de rolstoeltaxi is tevens heel behulpzaam, u kunt degelijke ondersteuning verwachten bij het in- en uitstappen en het brengen naar eventuele andere plekken, als u bijvoorbeeld ergens een drempel op moet of ergens naar binnen.

Meer informatie nodig?

In deze blog ben ik erg bescheiden gebleven in het benoemen van de voordelen van een rolstoeltaxi van Noot. Er zijn nog veel meer voordelen te benoemen, zo kunt u bijvoorbeeld op ieder gewenst moment gebruik maken van de dienst, zolang u dit maar van tevoren afspreekt. Zo kan ik nog wel even doorgaan, dit doe ik niet, ik adviseer u om zichzelf te laten informeren door op de website te kijken of contact te zoeken met Noot.