Leg me link
Image default
Bedrijven

Hobby van slotenmakers

Sinds enkele jaren hebben sommige slotenmakers een hobby erbij. Lockpicking is een relatief nieuwere sport die nog niet door iedereen gewaardeerd wordt.

Bij veel mensen leeft nog steeds de angst dat de individuen die goed zijn in lockpicking deze vaardigheid met ommewil kunnen gebruiken. Deze angst is echter gebaseerd op een redelijk onrealistische manier van denken dat alles wat men in films ziet ook gebaseerd is op het echte leven.

 

Zoals in films

Als het gaat om explosies, mooie vrouwen of ander gekkigheid dat je voorbij ziet komen in films. Dan weten de meeste mensen wel dat het om een overdreven versie van de realiteit gaat.

Maar op het gebied van lockpicking hebben maar weinig mensen een ander referentie dan de film zelf. Daarom krijgen ze het idee dat iedere lockpicker elk slot binnen secondes kan openen. Het is maar goed dat het niet zo werkt anders zou het wel degelijk een gevaar kunnen vormen voor de maatschappelijke veiligheid.

 

Lockpicking is niet voor niets legaal om te beoefenen

Maar er is al veel onderzoek gedaan naar het effect van lockpicking en tot op heden ziet de overheid het niet als een gevaar. Dit zelfde antwoord zul je ook bij elke slotenmaker vinden.

Hoeveel slotenmakers maken gebruik van lockpicks om een slot te openen? Niet veel, dit komt omdat het simpelweg niet het meest praktische middel is om een slot te openen.

Slotenmakers hebben een verscheidenheid aan gereedschappen en technieken die ze kunnen toepassen om het gewenste resultaat te bereiken.

 

Slotenmakers gebuiken geen lockpicks

Het feit dat ze dus geen lockpick technieken gebruiken zegt eigenlijk al genoeg over de werkelijke gevaren die lockpicking met zich mee brengt. Deze zijn miniem in vergelijking met het gebruik van een simpele cilinder breken of dergelijke.

https://www.politiekeurmerk.nl/bewoners/wat-kan-ik-zelf-doen/hoe-veilig-is-mijn-huis/