Leg me link
Image default
Bedrijven

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Hoe weet jij of jouw personeel tevreden is? Je kan het ze vragen natuurlijk maar wat is de kans dat ze eerlijk en oprecht antwoordde. Wat nou als je gewoon een geheel onderzoek start naar de tevredenheid van jouw personeel. Dit kan doormiddel van een medewerkerstevredenheidsonderzoek in afkortingen ook wel MTO genoemd. Hoe ga je te werk bij zo een onderzoek? Wat zijn nou de resultaten? Wat is de kans op geloofwaardige en oprechte antwoorden? Heel simpel gezegd meet dit MTO de tevredenheid van jouw werknemers op basis van verschillende onderwerpen en doormiddel van meerdere methodes.

Om een goed beeld te krijgen van het onderzoek wordt er gekeken naar bepaalde raakvlakken, voorbeelden van deze raakvlakken zijn de link tussen personeel en organisatie, productiviteit, bevlogenheid en risicoweerbaarheid. We meten dit door een dashboard beschikbaar te stellen aan de werknemers. In het dashboard staat er een vragenlijst te wachten op de werknemers, deze vragenlijst zorgt er voor dat de bovengenoemde onderwerpen worden gemeten bij de werknemers. Naast de vragenlijst is er ook ruimte voor het voeren van diepgaande interview gesprekken. Deze interview gesprekken worden gevoerd met de directie, leidinggevenden, managers en er worden willekeurig een aantal werknemers geselecteerd om mee te doen aan dit interview.

In de interviews gaat het vooral om de samenhang van twee domeinen. De twee domeinen zijn elk een weerspiegeling van de werknemer kant en van het perspectief van de organisatie. het domein van de medewerkers draait voornamelijk om de energie en de cultuur van de medewerker. Het andere domein van de kant van de werkgevers draait om structuur en performance. Het doel van de interviews is ook om de relatie tussen deze twee domeinen te identificeren en daarna dit duidelijk te laten zien aan de werkgever. Zoals je het gelezen brengt een MTO veel voordelen met zich mee. We komen graag met je in contact, kijk voor meer informatie op de website www.carrierepoort.nl.

http://carrierepoort.nl