Leg me link
Image default
Woning en Tuin

Uitvoeringen veiligheidscilinders

Om je woning te beschermen tegen inbraak, is het belangrijk om goede sloten te plaatsen. Het installeren van veiligheidscilinders in de sloten van de toegangsdeuren tot je woning is een verstandige eerste stap.

Uiteraard zijn er nog meer onderdelen nodig, maar een veiligheidscilinder is hiervan een belangrijk onderdeel. Er zijn verschillende mogelijkheden als het op de aanschaf van veiligheidscilinders aankomt.

Afhankelijk van het soort beveiliging dat de cilinders moeten bieden, kun je kiezen uit diverse modellen en uitvoeringen.

Dubbele cilinder

Een dubbele cilinder heeft een doorsnee lengte van 60 mm. Het is ook mogelijk om een langere cilinder aan te vragen, wanneer de deur een afwijkende deurdikte heeft. Om de juiste maatkeuze te kunnen vaststellen, moet je rekening houden met het deurbeslag dat is toegepast of in het geval er een cilinderrozet is gebruikt.

Dubbele knopcilinder of halve knopcilinder

Een dergelijke cilinder kan aan de binnenzijde bediend worden met een knop. Ook zonder het gebruik van een sleutel kun je zo de deur in het nachtslot draaien. In een noodsituatie is een dergelijk slot bovendien sneller te openen, aangezien je niet direct een sleutel hoeft te gebruiken.

Toch biedt slot met een dubbele knopcilinder of halve cilinder voldoende beveiliging voor je woning. Je moet er echter wel op bedacht zijn om inbraakveilige beglazing te kiezen.

Cilinder met gevarenfunctie

Je kunt ook kiezen voor een cilinder met gevarenfunctie, waarbij aan weerszijde tegelijkertijd een sleutel in het slot gestoken kan worden en de deur alsnog kan worden geopend. Dit maakt het mogelijk om de deur te openen in nood, zelfs als er een sleutel in zit vanaf de andere kant.