Leg me link
Image default
Vakantie

Valencia, een prachtige culturele stad

Valencia is een prachtige culturele stad, maar naast dit ligt het ook nog eens aan het strand. Valencia is zeer populair onder toeristen, het biedt dan ook vele bezienswaardigheden en het klimaat is daar hartstikke fijn. Er zijn musea, markten, parken, een kathedraal en natuurlijk het strand. Valencia is dus een stad die voor iedereen aantrekkelijk kan zijn.

Iets wat zeker de moeite waard is in Valencia, is de botanische tuin. Deze tuin staat bekend om zijn bijzondere planten, er zijn ruim 4.500 verschillende plantensoorten, verdeeld over twintig collecties. Naast dat je deze mooie planten kunt bewonderen, vinden er ook verschillende evenementen plaats gedurende het hele jaar. Zo kunnen er in de zomer concerten plaatsvinden, maar ook kan je er cursussen volgen. Één van die cursussen is bijvoorbeeld hoe je zelf kruiden kunt verbouwen die tegen lichamelijke klachten helpen. Een ander park is het Turia park. Dit park is ruim 9 kilometer lang en dan ook perfect voor een wandeling of fietstocht. Je vindt in dit park echt van alles, sportvelden, een midgetgolfbaan, een groot klimtoestel en nog veel meer. Ook hier worden af en toe evenementen gehouden, bijvoorbeeld een kermis of een leuk marktje.

Ondanks dat Valencia vaak als stedentripbestemming wordt gezien, kan je het ook prima zien als een strandvakantie. Valencia ligt aan de Middellandse Zee en beschikt over een lang, mooi en schoon strand. In de zomer is het water tussen de 22 en 26 graden en is dan ook heerlijk verkoelend bij het warme weer in Valencia. Is het van de zomer toch niet zulk lekker weer dan boekt u toch een last minute naar Spanje en dan kunt u alsnog genieten van heerlijk weer en u kunt gelijk de mooie bezienswaardigheden bij langs gaan. Wilt u nu weg uit het koude Nederland, kijk dan ook even op lastminutespanje.nl.

http://lastminutespanje.nl/