Leg me link
Image default
Vervoer en transport

Wie van ons twee doet het beter?

Sommigen onder ons rijden erg graag auto en sommigen van ons weer totaal niet. We herinneren allemaal wel onze rijlessen nog neem ik aan. Deze waren over het algemeen waren niet heel makkelijk. Het was best nog eens pittig zo’n rijles. Het examen volgde later nadat je klaar was met je lessen, deze kon dan best wel wat stress opleveren. Wat natuurlijk helemaal niet gek is. De examinator zal constant letten op al jouw handelingen wat in de auto. Het is niet erg makkelijk om auto rijden goed te leren maar wanneer dit je eenmaal is gelukt is het natuurlijk geweldig om te kunnen. Uiteraard moet iedereen gewoon hetzelfde rijexamen doen in Nederland. Toch lijken er aardig wat verschillen te zitten in het rijgedrag van mensen.

 

Regelmatig doen deskundigen regelmatig onderzoek naar het rijgedrag van mannen ten opzichte van vrouwen en andersom. Het is natuurlijk een onderwerp dat eeuwig voor discussies zal blijven zorgen. De meeste mannen denken het wel te weten, zij rijden natuurlijk veel beter zullen ze altijd zeggen. Vrouwen roepen daarentegen vaak weer hetzelfde over henzelf ten opzichte van de mannen. Het zijn over het algemeen vaker de mannen die dit hardop roepen blijkt uit de verrichte onderzoeken. De mannen zijn van mening dat zij toch wat beter rijden en laten dit dan ook met grotere regelmaat blijken. Het beeld dat de man vooral rijdt met de vrouw ernaast versterkt dit uiteraard alleen maar. Vooral de bijzondere manoeuvres blijken een heikel punt te zijn voor de gemiddelde vrouw. Echter kan een achteruitrijcamera al heel makkelijk helpen om je zekerder te maken in de auto. Een achteruitrijcamera set kopen hoeft ook helemaal niet duur te zijn vandaag de dag.

 

Uit onderzoek blijkt ook dat de vrouw veel liever alleen rijdt omdat ze dan veel zekerder achter het stuur zit. Dit omdat ze in dat geval geen commentaar kan krijgen wat haar weer zekerder maakt. Vrouwen zijn over het algemeen angstiger om commentaar te krijgen, mannen wimpelen het commentaar makkelijker weg. Echt duidelijkheid over welk geslacht er nou beter rijdt zal er waarschijnlijk nooit komen.

 

https://www.vanzwitserland.nl/